NRK Meny
Normal

Forholdsvis rolig natt til 1. mai

Det har stort sett vært en stille og rolig natt til 1. mai, ifølge politiet. Noe fyll og slåssing, men ikke mer enn vanlig.

Russ 2013

Så langt har det vært en rolig russefeiring.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Natt til 1. mai er en natt som ofte forbindes med mye full og bråk med russeslipp og ungdomsfester, men årets feiring har stort sett gått rolig for seg, ifølge politiet i Hedmark og Oppland.

– Det har vært flere tilfeller med fyll og slåssing, men ikke mer enn man kan forvente natt til 1. mai. Det har vært roligere enn vanlig, sier operasjonsleder i Hedmark, Tom Kristiansen.

Kjørt hjem av politiet

Et par ungdommer ble tatt hånd om av politiet etter at de var så beruset at de ikke klarte å ta vare på seg sjøl. Blant annet ble en beruset gutt på 16 år ble kjørt hjem til sine foreldre av politiet etter at de møtte ham på Koigen i Hamar.

En jente ble kjørt til legevakta i Hamar av politiet etter at hun var så beruset at hun ikke klarte å ta hånd om seg sjøl. En jente ble funnet liggende i veien i Hamar. Hun var også overstadig beruset, men hun klarte å komme seg videre for egen maskin, ifølge politiet.

– Vi har hatt noen russ som har vært så beruset at de ikke har klarte å ta vare på seg sjøl, men de har blitt tatt hånd om av sine venner. Det er bra at de passer på hverandre, sier Kristiansen.

Men det er ikke bare russen som har festet i natt. Det er flere meldinger på mindreårige som også har vært ute for å ta seg en fest. På Disenå i Sør-Odal måtte politiet rykke ut etter melding om at en fest med mindreårige hadde kommet ut av kontroll. Politiet fikk stoppet festen ved 02-tida.

Slåssing

På Flisa var det to mindreårige og berusede ungdommer som hadde slåss. Begge anmeldes, og politiet kontaktet foreldre til slåsshanene.

Også på Hamar rykket politiet ut til en slåsskamp mellom to menn. En av dem lå på gata etter at han ble sparket i hodet. Politiet fikk kontroll på stedet og gjerningsmannen. Det viste seg at vedkommende på bakken ikke var skadet, og at begge «var like gode», ifølge politiet.

Rolig i Oppland

Gudbrandsdal politidistrikt melder om en relativ rolig natt med noe festbråk. Det har vært en russefeiring med høy musikk og litt slåssing i Lillehammer, men ikke mer enn vanlig, ifølge politiet.

Også i Vestoppland meldes det om en rolig natt med noe festbråk.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.