Forgiftet bestemoren sin

En 26 år gammel mann fra Elverum er dømt til fem måneders fengsel for å ha forgiftet sin egen bestemor med tabletter.

I dommen fra Sør-Østerdal tingrett heter det at den skal sones på en behandlingsinstitusjon.

Både aktor og forsvarer har i løpet av rettssaken fremhevet viktigheten av at soningen skjer på en institusjon, ikke i et vanlig fengsel. 26-åringen et narkotikaproblem han ønsker å få behandling for, skriver Østlendingen. Og retten bestemte at straffen skal sones på en behandlingsinstitusjon.

Det er er mannens forsvarer, Jostein Løken, glad for. Løken sier til Østlendingen at det allerede er reservert plass på en institusjon for domfelte.

Ga bestemor tabletter 

Det var i oktober i fjor at den 26-årigen fra Elverum ga sin bestemor tre tabletter av merket Xanor.  Tablettene inneholder stoffet alprazolam, og er medisin 26-åringen sjøl bruker. Rettens sakkyndige har konkludert med at stoffet alprazolam, i en slik dose som bestemora fikk, er å anse som gift og i høy grad er helsefarlig.

26-åringen sjøl forklarte i retten at han ga bestemora tablettene for å lindre smerter hun hadde, blant annet i ryggen. Til sammen ga han bestemora tre tabletter i løpet av en halvtime. Retten betvilte ikke at hun hadde tatt pillene frivillig,, men  hun ble dårlig av tablettene og måtte behandles mot forgiftning på sykehus.