NRK Meny
Normal

– Politikk er for viktig til å overlate til noen andre

Hun var Norges yngste ordfører da hun som 22-åring tok over ordførerklubba i Løten. Siden er det lokalpolitikk det har handlet om for henne.

Hverdagshelt: Bente Elin Lilleøkseth

Bente Elin Lilleøkseth er en av lokalpolitikkens hverdagshelter.

Foto: Stein S. Eide/Illustrasjon: Steffen Fløan Øie

– Jeg meldte meg inn i AUF da jeg gikk på videregående skole. Da var det nok rettferdig fordeling mellom nord og sør jeg var mest opptatt av.

Men da hun ble valgt inn i kommunestyret som 21 åring ble fokuset vridd om til lokalpolitikk. i 16 år har hun lest kommunale sakspapirer, gått på partimøter, kommunestyremøter, formannskapsmøter....

– Det hadde jo vært deprimerende hvis jeg hadde holdt på med dette så lenge hvis jeg hadde syntes det var kjett.

Hvis du itte engasjerer deg sjøl er det alltid noen andre som gjør det og tar avgjørelsene for deg. Åssen kan du da stole på at det er en god avgjørelse for samfunnet i sin helhet?

Bente Elin Lilleøkseth

Bente Elins drivkraft er å jobbe for saker sammen med andre og se at man får det til. 36-åringen har nå svangerskapspermisjon fra ordførerevervet, men er tilbake 3.juli. Hun er i tillegg leder i Hedmark Arbeiderparti.

Småbarnsmammaen viser at det går an å være engasjert i politikk og småbarnsmor på en gang.

– Jeg føler det har gitt meg en god balanse. Å være hjemme med Mathias på den ene siden og å være på møter med Raymond Johansen og Jens Stoltenberg på den andre.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp
 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.