NRK Meny
Normal

Folkefest i Vågåmo

Folkefest da skieliten kom til Vågåmo torsdag. Alle de beste landslagsløperne var der.

Skirenn på snø i Vågå
Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Guro Strøm Solli slo Marit Bjørgen knepent i kvinneklassen. I herreklassen var det Eldar Rønning som gikk til topps.

Langrennsløperne har treningssamling på Sognefjellet og torsdag testet de formen i Vågåmo.

 

Gode løyper

Lastebiler kjørte skytteltrafikk hele natta til Sognefjellet for å hente snø til løypetraseen. 50 lastebillass ga harde løyper og gode forhold for løperne.

Skiløypa fulgte en trase på 600 meter gjennom sentrum i Vågåmo.

 

Her har VM-arrangører mye å lære.

Egil Kristiansen / Landslagstrener

 

Landslagstreneren for kvinnene tror det blir et spennende oppgjør. Et slikt renn krydrer hverdagen. I utgangspunktet tror han ikke løperne er så opptatt av hvordan det går, men når de får startnummeret på brystet er nok de fleste opptatt av å vinne, sier Kristiansen.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.

 • Hyttebrann i Trysil

  Politi og brannvesen har rykket ut til en ulmebrann i ei hytte i Ljørdalen i Trysil. En nabo skal ha hørt brannvarsleren og sett sot og røyk på innsiden. I følge politiet er det ikke folk tilstede i hytta.