Følger av tørken

 • Må gi erstatning for to milliardar

  Summane som skal betalast i avlingsskadeerstatning etter tørka i 2018 kjem til å passere to milliardar kroner. Det er 16 ganger mer enn forrige rekordutbetaling frå 2012. Oppland fylke vart hardast ramma av tørka, så bøndene der får utbetalt mest.

 • Mangel på norsk løk

  Tørkesommeren i fjor gjør at det snart er tomt for norsk, gul løk. Ifølge Landbruksdirektoratet er det nå 70 prosent mindre løk på markedet, enn i januar i fjor. Mye reddes ved import fra Danmark, sier leder i Toten Løkpakkeri, Odd Hveem til OA.

 • 142 branntilløp i Innlandet

  I perioden 8. mai til 12. august ble det meldt om 142 branntilløp i Innlandet. Dette ifølge tall fra 110-sentralen, gitt på et evalueringsmøte Fylkesmannen arrangerte for brannvesenet, kommunene og aktuelle regionale etater etter tørkesommeren.

 • Sjekk brønnvannet

  Mattilsynet oppfordrer nå brønneiere til å sjekke brønnvannet etter regnet som har kommet. Det skriver avisa Valdres. Det er en fare for at regnet har dratt med seg bakterier ned i drikkevannet, noe som er ekstra sannsynlig etter en langvarig tørke.

 • Fjerner forbud mot åpen ild ute

  Stadig flere kommuner opphever forbudet mot å gjøre opp åpen ild ute. Sist ut er Vågå. Fra før har flere andre kommuner i Innlandet gjort det samme. Totalforbudet mot åpen ild og brenning kom som følge av ekstremtørken og den store faren for branner.