NRK Meny
Normal

Følg flommen på Hamar

Vannstanden i Mjøsa blir stadig høyere. I denne live-streamen kan du følge utviklingen av flommen fra det tidligere politihuset i Hamar.

Mens Gudbrandsdalen ble hardest rammet av flom og nedbør i helga , har vannmassene nå forflyttet seg sørover. NVE melder at vannstanden fortsatt vil øke i flere dager. Flomtoppen i Mjøsa er ventet mot helga.

Tre av Mjøsbyene, Hamar, Gjøvik og Lillehammer ligger slik til at de kan bli rammet av en flom som går høyere enn sju meter i lokal skala.

Vikingskipet på Hamar er av byggene som ligger utsatt til. Der pumpes det nå vann inn i «kjelleren» for å minske trykket fra flomvannet.

Streamen er avsluttet

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Kommunestyret i Nordre Land sa i kveld ja til å utrede muligheten for å samarbeide med Gjøvik om barneverntjenesten.. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.