NRK Meny
Normal

Flomvarsel i Nord-Gudbrandsdal

NVE varsler nå flom i fjellområdene nord i Hedmark og Oppland. Det er ventet store nedbørsmengder og sammen med bresmelting i fjellet kan dette føre til flom.

Flom, Øyer

Slik så det ut i Øyer i forrige uke. Nå varsler NVE på nytt flom i distriktet, men først og fremst i fjellområdene.

Foto: Erlend Kester Moe / NRK

I går ble det også varslet om jordskredfare i Hedmark og Oppland de nærmeste dagene . Det er ventet lokalt mye nedbør, noe som gjør at NVE nå har oppjustert jordskredfaren til gult nivå. Det betyr at det ventes noen jordskred, og at det kan forekomme enkelte store hendelser. Særlig bratte skråninger, bekker og elveløp er utsatt.

Snø i Jotunheimen

Det er fortsatt snø i høgfjellet, og det ventes stor bresmelting i Jotunheimen.

Foto: Ingvild Bjørklund Wangen / NRK

– Det trenger ikke bli noe, men det kan også bli akkurat slik det var i Lillehammer for en uke siden. Det kan bli sånn at bekker tar nye løp, så derfor er det sendt ut et generelt varsel, forklarer fylkesberedskapssjef i Oppland, Asbjørn Lund.

Les også:

Kan bli kraftig regn

Flomvarselet som kom i dag gjelder først og fremst fjellområdene nord i Gudbrandsdal, og i Folldal.

– Mye er usikkert, og det er også usikkert hvor mye det kommer til å regne. Det vi vet er at det er potensiale for veldig kraftig regn og tordenbyger i dag, sier meteorolog Inger-Lise Aasen Askautrud.

Det er likevel lite som tyder på en reprise av forrige ukes flom. Da ble Lillehammer og Øyer rammet av et voldsomt regnskyll.

– Fram til nå så har bygene vært mindre enn vi frykta. Det kommer blant annet av at det har vært lite sol i dag, sier Askautrud.

Hun sier sola virker som en kokeplate som gjør at atmosfæren bobler opp skyer. Og ut av skyene kan det som vi vet komme både regn og torden.

Det anbefales derfor å rense dreneringsveier og stikkrenner.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Varmer opp for Sting

  Stjernekampvinneren Adam Douglas skal varme opp for Sting under årets jazzfestival på Kongsberg. Arrangøren melder at det allerede er solgt over 4.000 billetter til konserten 5. juli. Adfam Douglas er bosatt på Harestua

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 16. dom for kjøring uten førerkort

  Ei kvinne i 40-åra fra Kongsvinger er for 16. gang dømt for kjøring uten førerkort, skriver Østlendingen. Hun er også dømt for oppbevaring av amfetamin. Kvinna behandles for stoffavhengighet og tingretten mente at betinget dom er passende reaksjon.

 • Lastebil mistet et hjul

  På riksveg 25 ved Flishøgda har en lastebil mistet ene hjulet og det traff en personbil. 2 personer som var i personbilen er ikke skadd. Det ble mindre skader på personbilen.