NRK Meny

Flom på Lillehammer og Øyer

 • – Skader for millioner

  Det er allerede meldt inn skader for flere millioner kroner etter flommen, ifølge forsikringsselskapet Gjensidige. – Så langt er det meldt inn 63 flomskader fra Oppland og fem fra Hedmark, ifølge informasjonssjef Pål Rune Eklo. 45 av skadene er meldt fra Lillehammer, mens 16 kommer fra Øyer.

 • – Den verste flomfaren er over

  Kraftige regnbyger med opp mot 87 millimeter nedbør enkelter steder i Oppland har ført til flom i deler av fylket. – Det kan fremdeles kommer byger, men det verste er nok over, sier vakthavende hydrolog hos NVE, Lars Evan Petterson.

 • Vurderer å legge om Åretta

  Det vurderes nå om elva Åretta i Lillehammer delvis skal legges i nytt løp, ifølge kommunalsjef Lars Rudi. Åretta er en av flere elver som har forårsaket store skader på veier, bruer og ledningsbrudd etter flommen i dag.

  NVE på befaring langs Åretta
  Foto: Arne Trolldalen / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lastebil har kjørt av veien

  En lastebil har kjørt av Østre Totenveg og står på et jorde. Ifølge politiet har ingen kommet til skade.

 • Helgesen i tenkeboksen

  Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

 • Ulykke på riksvei 3

  To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.