NRK Meny
Normal

Flere kvinner navngitt i voldtektssak i Elverum

Politiet har fått tips om at flere navngitte kvinner kan ha blitt voldtatt av en 37 år gammel mann fra Elverum. Mannen er fra før siktet for tre voldtekter.

Beslaglagte videoer i voldtektssaken i Elverum

Politiet har sikret store mengder data-bevis hos den trippelvoldtektssiktede Elverums-mannen. Nå er også flere kvinner navngitt i saken.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Mannen ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han er siktet for å ha voldtatt tre kvinner mens de var bevisstløse og ute av stand til å forsvare seg.

Hjemme hos mannen fant politiet kameraer, telefoner og mer enn 1000 filmer beslaglagt i ei narkosak hjemme hos mannen i 30-åra. Disse opptakene bruker de nå som bevis for voldtektene.

Flere kvinner navngitt

Onsdag var politiet i kontakt med vitner og tipsere som navngir flere kvinner som kan ha blitt voldtatt av mannen.

– Vi har fått opplysninger fra vitner som forteller om navngitte
personer som skal ha hatt seksuell omgang med siktede og at det ikke har vært frivillig, sier politiadvokat Henning Klauseie i Hedmark politidistrikt til TV2.

Onsdag anket 37-åringen varetektsfengslingen. Han hevder han er uskyldig og at han hadde frivillig sex med to av kvinnene han er siktet for å ha voldtatt.

Ble funnet død i leiligheten

En av dem var hans egen kone, som ble funnet død i leiligheten deres i januar. Mannen erkjenner ikke at han skal ha dopet kvinnene ned med narkotika.

Mannen kom i politiets søkelys i forbindelse med etterforskning av en narkotikasak. Politiet gjorde beslag som man mener er videoopptak av to voldtekter.

– Det vi fant er av en så alvorlig art at det langt overskygger
den opprinnelige narkotikasaken vi etterforsket, sa Klauseie til NTB tirsdag.