Normal

Flere hundre i fakkeltog for drept jeger

Rundt 400 personer møtte opp for å gi sin støtte til familien til den drepte jegeren i Sør-Odal i kveld.

Det har gått sterkt innpå lokalbefolkningen at 64 år gamle Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept like ved hjemmet sitt i Sør-Odal lørdag. I kveld har de gått i fakkeltog forbi åstedet.

Lokalbefolkningen markerte sin støtte til familien til den drepte jegeren i kveld. Foto: Ann-Kristin Mo

Bildrap i Sør-Odal

Ulykken skjedde cirka klokken 08.30 lørdag morgen like ved Ullern skole på Skarnes.

Foto: Jag Egil Løbak / NRK

Det har gått sterkt innpå lokalbefolkningen at 64 år gamle Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept like ved hjemmet sitt i Sør-Odal lørdag. I kveld har de gått i fakkeltog forbi åstedet. Rundt 400 personer møtte opp på markeringen.

– Dette gjør vi for å støtte familien og for innstendig å be vedkommende som har kjørt denne bilen om å melde seg, sier Reidun Kvisla som er leder for Ullern sanitetsforening.

– Hvorfor er det så viktig?

– Det er jo kjempeviktig for dette er en sten til byrden, sier hun.

Vanskelig åstedsgranskning

Halvor Johan Sva skulle lufte hunden før elgjakt lørdag morgen, da en bil kjørte på ham og hunden og forlot ham i veikanten i Ullernveien. Veien er en stikkvei mellom Tokstadveien og E16, tidligere riksvei 2.

Sva var fortsatt i live da han ble funnet, men døde kort tid etter. Obduksjonsrapporten bekrefter at han ble påkjørt av en bil.

Det regnet kraftig i området lørdag, og dette gjorde åstedsgranskningen vanskelig for politiet. Nå kan videobilder fra private eiendommer være med på å oppklare saken.

– Vi er ute etter å kartlegge trafikken i området og hvem som har vært der, og hvem som har ferdes på disse veiene, og vi håper at denne videoen, og eventuelle andre videoer, kan fortelle oss noe om det, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl ved Hedmark politidistrikt.

Det har gått sterkt innpå lokalbefolkningen at 64 år gamle Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept like ved hjemmet sitt i Sør-Odal lørdag. I kveld har de gått i fakkeltog forbi åstedet.

Reporter: Kurt Sivertsen Foto/redigering: Bjørn Opsahl