NRK Meny
Normal

Flere bygninger brant ned

Flere bygninger brant ned på et gårdsbruk på Åsnes Finnskog etter at en gressbrann kom ut av kontroll lørdag ettermiddag.

Brann på Peistorpet i Åsnes
Foto: Rolf Stømner / NRK

Politiet fikk melding om brannen ved 12.30-tiden lørdag. Meldingen lød da på at en gressbrann var kommet ut av kontroll og at det hadde tatt fyr i låven på Peistorpet i Åsnes.

Da brannvesenet kom til gården 20 minutter senere var låven overtent og det hadde også begynt å brenne i våningshuset.

Våningshuet ble reddet

Våningshuset ble reddet, men flere andre bygninger brant ned. Blant annet en låve på drøyt 200 kvadratmeter, en garasje og et stabbur. Det var ikke dyr i låven og ingen personer ble skadet, melder politiet.

Også skogen i nærheten var truet av brannen, men brannvesenet klarte også å få kontroll over brannen som truet skogen.

Brannvesenet drev ved 15-tiden med etterslokning på stedet.

 

Brann på Peistorpet i Åsnes
Foto: Rolf Stømner / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To på rad for Kokslien

  Mikko Kokslien fra Søre Ål vant for andre dag på rad da han seiret i lørdagens kombinertrenn i kontinentalcupen i Colorado. Truls Sønsthagen Johansen fra Elverum ble nummer to fredag, og fulgte opp med en sterk tredjeplass lørdag.

 • Adam varmer opp for Sting

  Stjernekampvinneren Adam Douglas, som er bosatt på Harestua, skal varme opp for selveste Sting under årets jazzfestival på Kongsberg. Konserten arrangeres torsdag 5. juli, melder arrangøren i en pressemelding søndag morgen.

  Adam Douglas
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Tatt med narkotika i Trysil

  Politiet stoppet en mann i 20-åra i Trysil natt til søndag. Han virket ruset, og politiet fant mindre mengder av narkotika på mannen. Sak blir opprettet, skriver politiet i Innlandet på Twitter.