NRK Meny
Normal

Ektemann fengslet i fire uker etter Hamar-drap

Afghaneren som er siktet for drapet på sin 27-årige kone i Hamar, er varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

Politiet etterforsker drap i Hamar

Kvinnen ble funnet drept tirsdag.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Det har Hedmarken tingrett bestemt i dag.

Det var torsdag ettermiddag at den afghanske ektemannen i 30-årene ble pågrepet og siktet for å ha knivdrept sin kone.

Den 27 år gamle afghanske kvinnen ble funnet død bak det gamle Jorkjend-bygget i nærheten av Maxi Storsenter i Hamar på tirsdag. Politiet satte i gang en storstilt jakt etter gjerningspersonen, og blant annet satte de i gang med å ta frivillige DNA-prøver av alle beboere ved asylmottaket på Ormseter.

Ifølge politiet skjedde pågripelsen som en følge av avhør og undersøkelser.

Godtok varetektsfengsling

Seint torsdag kveld ble det klart at ektemannen samtykket i å bli varetektsfengslet.

– Han har samtykket fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud fordi han vil at politiet skal få tid og anledning til å etterforske dette ordentlig, sier hans forsvarer Jostein Løken.

Og fredag ettermiddag ble det klart at mannen blir varetektsfengslet i fire uker.

– Siktede ble avhørt i går kveld, men vi vil ikke gå inn på hva siktede sa i avhør eller om han har tatt stilling til spørsmålet om å erkjenne straffeskyld for drapet. Vi fortsetter etterforskningen videre, og har mye arbeid igjen før vi kan si vi er i mål med etterforskningen av drapet, sier politiadvokat Andrè van der Eynden i Hedmark politidistrikt.

Politiet vil ikke si noe mer om hva som skal være siktedes motiv for drapet.

Politiet ønsker fortsatt inn tips fra folk som kan ha sett den drepte kvinnen i Hamar sentrum og/eller i retning mot kjøpesenteret Maxi på tirsdag mnellom klokka 10.45 og 12.15.

– Alle observasjoner av kvinnen alene eller sammen med noen er viktig for oss å få oversikt over, så meld fra til oss på vår tipstelefon 40 60 28 00 eller epost: tips-hedmark@politiet.no.

– Har forklart seg

Advokat Jostein Løken

Jostein Løken forsvarer den siktede afghaneren.

Foto: Frode Meskau / NRK

Mannens forsvarer Jostein Løken bekrefter at mannen har forklart seg for politiet flere ganger med ulik status.

– Men jeg kan foreløpig ikke kommentere hva han har forklart. Det er politiets mistanke som gjorde at han ble pågrepet, sier Løken.

Løken vil heller ikke kommentere om den siktede mannen har erkjent siktelsen på forsettlig drap.

Løken var sammen med klienten flere timer torsdag kveld og snakket mye med ham da.

Fredag meldte et yngre ektepar seg for politiet. De har vært etterlyst som vitner fordi de skal ha gått tur med hunden i det aktuelle området rundt drapstidspunktet.

Created by InfoDispatcher

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.