NRK Meny
Normal

Kvinne (18) livstruende skadet etter akeulykke i Hafjell

Fire personer er skadd etter at de akte på en beskyttelsesmatte i Hafjell søndag kveld. To kvinner er fraktet til Ullevål sykehus, den ene av dem med livstruende skader.

Akeulykke Hafjell

Ungdommene fjernet en beskyttelsesmatte som de akte på. De raste nedover bakken i rundt 300 meter før de kræsjet i en vegg på et kafébygg nederst i alpinanlegget.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

– Fire personer tok seg inn i Hafjell alpinanlegg etter stengetid. De skal angivelig ha akt på en matte og kræsjet i en vegg i en kafe i bunnen av bakken, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder til NRK.no.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 22.27.

Laster Twitter-innhold

Svært alvorlige hodeskader

Alle fire ble skadd i ulykken. To av dem ble fraktet til sykehus i ambulanse, mens to ble fraktet vekk i luftambulanse. For den ene, en kvinne, er tilstanden livstruende. Hun ble fløyet rett til Ullevål.

For en annen kvinne er tilstanden betegnet som alvorlig. Hun ble først innlagt på sykehuset i Lillehammer, men ble senere fraktet til Ullevål.

Alle de fire involverte i ulykken er 18 år.

– De fire pasientene er alle født i 1995. De kom til sykehuset på Lillehammer etter ulykken. En kvinne ble fraktet direkte videre til Ullevål med svært alvorlige skader i hode og bryst, opplyser Line Fuglehaug, kommunikasjonsrådgiver ved Sykehuset Innlandet til NRK mandag morgen.

De to andre pasientene er en mann og en kvinne.

– Mannen ble skrevet ut fra sykehuset mandag morgen, mens kvinnen har alvorlige brystskader. Tilstanden hennes er stabil, sier Fuglehaug.

NRK får opplyst at de fire ungdommene er fra Halden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Akeulykke Hafjell

Ungdommene kræsjet i veggen på denne kafeen.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Ikke synlig beruset

Ifølge politiet skal det ikke ha vært tydelige tegn til beruselse hos de involverte i ulykken.

– Vi snakket med flere av ungdommene som var vitne til ulykken, og etter det vi kunne se var de ikke synlig beruset, forklarer Atle B. von Obstfelder til NRK.

Det var en ansatt ved alpinanlegget som varslet politiet.

– Foreløpig har vi ikke mottatt noen anmeldelse og det er for tidlig å si om det vil få noen konsekvenser for de skadde. Det vi fokuserer på nå er at de blir tatt hånd om, sier von Obstfelder.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Telys forårsaket røykutvikling

    Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.

  • Røykutvikling i Gjøvik

    Politiet i Innlandet melder på Twitter søndag morgen at det er meldt om røykutvikling i en leilighet i Gjøvik. Alle personer skal være ute av leiligheten. Det skal være en del røyk, men politiet har ikke observert åpen ild.

  • Stoppet påvirket bilfører

    Under en trafikkontroll i Elverum sentrum søndag morgen, stoppet politiet en sjåfør som mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåførens førerkort er beslaglagt, og det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.