NRK Meny
Normal

Fire personer lå og sov da brannen startet

Én person ble sendt til sykehus med lettere røykskader etter en brann i et bolighus i Kolbu i Oppland.

Husbrann på Kolbu

ETTERSLUKKING: Huset som brant ligger i Narumsvegen på Kolbu i Østre Toten. Politiet sier det er ubeboelig.

Foto: Martin Holthe

Alle som oppholdt seg i huset klarte å evakuere ut på egen hånd, da brannen startet tirsdag kveld.

– Det var fire stykker som lå og sov. Den ene ble klar over brannen og vekket de andre. Det er klart det var vært dramatisk for de fire, sier operasjonsleder Kristian Bjones ved Vestoppland politidistrikt til NRK.

Det hele skjedde så raskt at de fire ikke fikk med seg noe ut av huset.

Brannen ble meldt ved 2300-tiden tirsdag kveld, og nødetatene kom raskt til stedet og fikk slukket. En av dem som oppholdt seg i huset måtte ha hjelp fra helsevesenet.

Lettere skadet

– Den ene ble kjørt til sykehuset for litt viderebehandling, fordi han hadde fått i seg en del røyk. Han er lettere skadd. De tre andre kunne reise fra stedet, opplyser operasjonsleder Kristian Bjones.

Bolighuset ligger i Narumsvegen i Kolbu i Østre Toten. Det har pågått etterslukking i hele natt, og huset karakteriseres som helt ubeboelig.

Politiet vet foreløpig ikke noe om brannårsaken. Det vil nå bli startet en etterforskning for om mulig å avdekke hva som har utløst brannen.

Brannmenn ved en husbrann i Kolbu i Østre Toten

ETTERSLUKKING: Det har pågått etterslukking av brannen i det eldre bolighuset i hele natt.

Foto: Martin Holthe

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tysk bokpris til Åsne Seierstad

  Journalisten og forfatteren Åsne Seierstad, får en høyhengende, tysk bokpris.Hun får prisen Leipzig Book Award for European Understanding 2018, for boka "En av oss". Det er historia om mannen som utførte terrorhandlingen her i landet 22.juli 2011.

  Åsne Seierstad
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Nysatsing rullator-produksjon

  Bedriften Topro Industri i Gjøvik får 50 millioner kroner i ny kapital. Det skjer for å styrke produksjonen av rullatorer på det internasjonale markedet. Topro Industri har 150 ansatte. Selskapet er av Europas ledende produsenter av rullatorer.

  Produksjon av rullatorer på Topro Industri
  Foto: OA.no
 • Flere barnefamilier trenger hjelp

  Flere barnefamilier trenger hjelp mot jul, ifølge Hedmark Røde Kors. Organisasjonen har god respons på sitt ønske-juletre på CC stadion i Hamar. Her henges ønskelister fra barn i familier med dårlig råd. Folk kjøper gavene, som fordeles av Røde Kors.

  ØNSKE-JULETRE; på CC Stadion i Hamar har Røde Kors satt opp juletre,der barn henger opp ønske-lapper
  Foto: Frode Meskau / NRK