NRK Meny
Normal

Fire nye ulver skutt onsdag

Totalt er syv ulver døde etter at jegere onsdag ettermiddag skjøt en skadeskutt ulv i Rendalen. Nå jakter jaktlaget på resten av flokken.

Sindre Undseth

JAKTER: Onsdag ble fire ulver felt i Osdalsreviret. Jaktleder Sindre Undseth er godt fornøyd. Ett av de fire dyrene var alfahannen i flokken.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

To ulver ble skutt på den første jaktdagen mandag, nok en ulv tirsdag, og i dag er ytterligere fire felt. Nå jakter jaktlaget på resten av flokken.

Jaktleder Sindre Undseth fortalte til NRK tidlig onsdag formiddag at de har skutt på en ulv, men at den kom seg unna.

Om lag 50 jegere jaktet på den skadde ulven øst for Åkrestrømmen i Rendalen kommune i Hedmark. Noen timer senere ble den funnet.

Ulv skutt i Åmot 2.1.18

DØD ULV: Ulven som ble skutt i Åmot i går, var en stor hannulv i Julussa-flokken.

Foto: Knut Røsrud

Jakta kan bli stoppet

Siden jakten startet ved årsskiftet er syv ulver skutt. Stortinget har åpnet for uttak av totalt 42 ulver på landsbasis, 16 av dem i Hedmark.

Til sammen er dette den største ulvejakten i Norge siden ulven ble totalfredet i 1973. Stortinget har åpnet for uttak av 42 ulver på landsbasis.

Rundt 100 lokale jegerne deltar i lisensjakta innenfor ulvesonen i Hedmark. To flokker, i Osdalsreviret og Julussareviret, skal tas ut i tråd med regjeringens vedtak.

Verdens naturfond (WWF) mener jakten er lovstridig og stevnet derfor staten 13. desember.

Oslo tingrett skal i løpet av uken ta stilling til om jakten er lovlig.