NRK Meny
Normal

Fire ganger har hun mistet veien

For fjerde gang er veien til Hilde Hansen ødelagt av regn og flomvann. Beboerne på Tangen i Stange mener nye E6 har skylda for oversvømmelsen på lørdag.

Ødelagt vei

Veien på Tangen i Stange er rasert og ødelagt.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Dette er for dårlig. Det er våre skattepenger. Man kan jo begynne å lure på hva de driver med.

Det sier Hilde Hansen som mener Statens vegvesen har gjort en slett jobb, og mener nye E6 har skylda for at veien ble ødelagt for fjerde gang på lørdag.

For den kommunale veien forbi Odden verksted ved Tangen i Stange er rasert og erstattet av kratre og steinhauger. Det får naboene til å fortvile.

– Burde tåle dette

I august i fjor var ødeleggelsene enda større. Da ble veien utbedret for millioner, med nye rør som skulle ta vannet. Men det holdt ikke.

– Det kom mye regn og det kom kraftig nå. Veien flommet fort over.

Det sier Jan Terje Løitegård i Statens vegvesen, og mener veien burde tåle dette etter utbedringene som ble gjort.

Befaring i vente

Firefeltsveien og avskogingen rundt har ført til nye bekker og endret vannløp. Løitegård lover nå å rette opp, men kan ikke si når det vil skje.

– Vi skal ha befaring sammen med kommunen for å se hva som har skjedd, og hvor i røret det blir tett. Dette må rettes opp raskt.

Mens Hansen krever en umiddelbar løsning.

– Nå må det skje noe så fort som mulig. Vi er jo så klart avhengig av en vei å kjøre på.

 • SE VIDEO:
For fjerde gang er veien til Hilde Hansen ødelagt av regn og flomvann. Beboerne på Tangen i Stange mener nye E6 har skylda for oversvømmelsen på lørdag.

Vegvesenet lover å rette opp raskt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trailere kolliderte i Hedmark

  To trailere har kollidert på riksvei 3 ved Lonåsen nord for Tynset i Hedmark. Nødetatene er på vei til stedet. To personer undersøkes av helsepersonell.

  Laster Twitter-innhold
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.