NRK Meny
Normal

Finn frem skiene i helgen!

Nå er det bare å finne frem skiene. En rekke alpinanlegg og skidestinasjoner åpner nemlig nedfarter og langrennsløyper denne helgen.

 

Ut på skitur!
Foto: Keilen, Berit / SCANPIX

Geilo, Bjorli, Kvitfjell og Trysilfjellet lover gode snøforhold og åpne bakker både lørdag og søndag.  

Bjarne Steine var blant de aller første som satte utfor på Bjorli allerede fredag formiddag, og han var storfornøyd:

- Det er fin snø og et par kuldegrader. Et veldig fint underlag, fortale han NRK.

Hør om årets første slalåmtur

Også på Beitostølen, Gaustablikk og Vassfjell lover de alpinteresserte å gode forhold nå. 

De som ønsker å kaste seg utfor bakkene på Gålå, Valdres alpinsenter, Dombås, Nordseter ved Lillehammer, i Uvdal eller Haukelifjell må imidlertid smøre seg med tålmodighet helt frem til neste helg.

Av de store destinasjonene melder Oppdal at de trolig åpne 15. november, mens Hafjell i Gudbrandsdalen har varslet at de først starter opp 25. november.

Også langrennsinteresserte har gode forhold en rekke steder i fjellheimen. I det tettes befolkede hytteområdet i Norge, Sjusjøen i Hedmark, finnes det utmerkede muligheter for å tå seg en tur på bortover-ski. Det samme er tilfellet en rekke steder i Gudbrandsdalen.

Opplysninger om preparerte bakker og løyper finner du her: www.skiinfo.no

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.