NRK Meny
Normal

Luftambulansen fikk igjen flygerhjelmen

Torsdag kveld meldte politiet i Hedmark at flygerhjelmen til Luftambulansen i Trysil som ble stjålet forrige natt, var gjenfunnet uskadd.

Hjelm stjålet

Anestesilege Thomas Lindtner har fått igjen flygerhjelmen, uskadd.

Foto: Norsk Luftambulanse

Politiet skriver på Twitter at det var «publikum», uten å definere det nærmere, som overleverte hjelmen til eierne, men tyven ikke er idfentifisert. Selv om hjelmen er fin og kostbar, har den ingen omsetningsverdi, fordi den er tilpasset hver enkelt bruker.

Mannskapet på Norsk Luftambulanse sin påskebase i Trysilfjellet fikk seg en overraskelse da de natt til skjærtorsdag fikk en telefon om at døra på det ene helikopteret stod på vidt gap. En hjelm med en prislapp på 40 000 kroner var borte.

Norsk Luftambulanse

Norsk Luftambulanse under en øvelse i Trysilfjellet mandag.

Foto: Norsk Luftambulanse

Stort sett får Luftambulansens helikoptre stå i fred.

– Jeg ble oppringt klokka ti over ett i natt på hotellet hvor vi har basen. Telefonen kom fra en sikkerhetsvakt som hadde oppdaget at døren på det ene helikopteret stod på vidt gap. Jeg løp ned, og vi oppdaget at den ene hjelmen var borte fra helikopteret, forteller Ole Valen, regionsjef i Norsk Luftambulanse.

Ellers var ingenting annet ødelagt eller stjålet. Valen trodde det kunne være snakk om guttestreker.

OBS! Helikoptret stod ulåst, slik at mannskapene kan rykke ut på kortest mulig varsel når ting skjer i påskefjellet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Slåssing flere steder

    Politiet avsluttet en ungdomsfest i Løten på grunn av slåssing like før midnatt lørdag. På Hamar ble en mann bortvist fra et utested etter en slåsskamp. Også i Kongsvinger var det knuffing i løpet av natten.