NRK Meny

Fikk høre om HV-kutt

Forsvarskomiteen fikk i dag, under et besøk på Terningmoen, høre om hvilke konsekvenser kutt i Heimevernet vil få for HVs bidrag til å hjelpe ved flom,ras og skogbranner. Forsvarssjefen har i sitt forslag til langtidsprogram gått inn for kutt som i stor grad rammer HVs beredskapsmuligheter i Sør-Norge. Her får Liv Signe Navarsete (Sp), Øyvind Halleraker (H) og Anniken Huitfeldt (Ap) vite mer om saniteten i HV-styrke GREBE av Andreas Becken.

Forsvarskomiteen på HV besøk
Foto: Arne Trolldalen / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre til sjekk etter trafikkulykke

    Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.

  • Dømt for grov voldtekt i Sverige

    En 19 år gammel kvinne og to menn på 22 år fra Eidskog og Sør-Odal er dømt for grov voldtekt i Sverige, skriver Glåmdalen. Det var i slutten av juli at de tre oppsøkte en mann på gaten i Charlottenberg, og tvang ham til å bli med på en biltur. Offeret ble kjørt til et skogholt der han ble utsatt for grov vold og voltekt. De tre personene ble dømt i Karlstad tingrett i midten av oktober.

  • Traktorbrann Austmarka

    En traktor har tatt fyr på Masterud i Austmarka. Traktoren er kjørt ut på et jorde for å unngå brann i omgivelsene, skriver politiet på twitter. Brannvesen og politi er på stedet.