Festningshotell har åpnet dørene igjen etter konkurs

En knapp måned etter at to hotell i Kongsvinger gikk konkurs har begge hotellene åpnet igjen. Königs Winger på festningen har vært i drift litt over en uke.

Königs Winger hotell

ÅPNET IGJEN: Königs Winger hotell på festningen i Kongsvinger var stengt i knapt en måned før dørene ble åpnet igjen. Til glede for alle dem som hadde bestilt bryllup og rom i tida framover.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

I begynnelsen av juli ble det kjent at selskapene som drev hotellene Vinger hotell og Königs Winger i Kongsvinger var konkurs.

Hjelp av Forsvarsbygg

Det så et øyeblikk mørkt ut for videre drift, men nå er begge hotellene i gang igjen.

– Vinger hotell har vært i drift hele veien, og for halvannen uke siden åpnet vi Königs Winger igjen, sier Arnt Mikalsen.

Han eide de to selskapene som gikk konkurs, og har nå opprettet et nytt selskap som driver hotellene. Forsvarsbygg har vært med på å kjøpe opp konkursboet etter Königs Winger, siden det er Forsvarsbygg som eier festningen, og leier ut drifta av hotellet.

Vinger Hotell stengt

HOTELL: Driftselskapene som drev Vinger hotell og Königs Winger gikk konkurs i juli. Vinger hotell klarte seg likevel uten å måtte stenge.

Foto: Ann-Kristin Moe

– Hotellet har bidratt mye til publikumstilstrømningen på festningen, langt utover det hotellets belegg i seg sjøl skulle tilsi, så ringvirkningene har vært veldig positive, sier distriktssjef for Forsvarsbygg nasjonale festningsverk, Thorbjørn Holth.

Lettet

Det har vært mange gjester på hotellet og det er arrangert mange brylluper, men hotellsatsingen har kostet dyrt. Planen var å være gjeldfrie om fem år, og ifølge Mikalsen er en god del av gjelda allerede nedbetalt, men driftsselskapene og banken ble ikke enige om veien videre.

Mikalsen har vært med på å bygge Königs Winger fra start, og er lettet over at hotellet nok en gang kan ta imot gjester.

– Det er fantastisk at vi har kommet i mål, slik at vi kunne ta imot alle arrangementene som var planlagt, spesielt mange brylluper var booket inn. Det vil være veldig trist om vi ikke kunne gjennomført de.

Permanente drivere

Det nye selskapet Vinger drift som nå driver hotellene, skal i første omgang drive Königs fram til 30. september. Da bestemmer Forsvarsbygg hvem som skal drive hotellet permanent.

Ifølge Holth er det flere interessenter, og han håper at Vinger drift er en av dem, siden Forsvarsbygg er svært fornøyd med jobben Mikalsen har gjort. Mikalsen sjøl har ikke bestemt seg.

– Det kan jo være interessant. Det ligger mye følelser i det. Jeg har tegnet alle rom og møbler og alt er spesiallaget og jeg har lagt mye av sjela mi i dette her. Skulle ikke vi velge å bli med videre så vil vi i hvert fall legge godt til rette for dem som overtar.