NRK Meny
Normal

Festivalhelg med publikumsrekord

Over 45.000 personer har deltatt på to store festivaler i Elverum i helga. Sissel Kyrkjebø dro opp publikumstallet på festspillene, og jakt- og fiskedagene hadde også en økning.

Utstoppet ulv på jakt- og fiskedagene i Elverum 2006.
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

 

 

Elverum ble nærmest invadert av festival-deltakere. I alt 12.500 deltok på festspillene, og det er en økning på 25 prosent fra i fjor og ny rekord. 33.000 besøkte de nordiske jakt- og fiskedagene, og dette er en liten økning fra ifjor.

Sissel Kyrkjebø dro opp publikumstallet under festspillene i Elverum 2006.
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Høy kjendisfaktor

Det var konserten med Sissel Kyrkjebø som trakk opp publikumstallet til nye høyder. I alt 3.500 hørte konserten på Prestøya med gullstrupen fra Bergen .

Utfordring for politi og Røde Kors

Politiet melder om endel fyll og bråk, men ikke mer enn man "må regne med" når så mange mennesker samles på en gang. Røde Kors var tilstede under helgas jakt- og fiskedager på Skogmuseet. De melder om svært rolige dager, uten noen alvorlige hendelser.

Med så mye folk i og rundt sentrum, er det en kjempeutfordring å avvikle trafikk og parkering. Men i følge politiet har alt forløpt uten problemer, og de roser samarbeidet med militærpoliti og frivillige hos arrangøren.

Friluftsinteresserte kunne velge blant et rikholdig produkt-tilbud under jakt- og fiskedagene.
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nye søk i Jemtlandsaken

  I går søkte politiet på nytt i området i Brumunddal der det tidligere ble funnet blodspor etter den drepte Janne Jemtland. Det skriver Ringsaker Blad. Ifølge avisa søkte politiet ved elva som ligger et steinkast unna blodfunnene.


 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK