Festivalhelg med publikumsrekord

Over 45.000 personer har deltatt på to store festivaler i Elverum i helga. Sissel Kyrkjebø dro opp publikumstallet på festspillene, og jakt- og fiskedagene hadde også en økning.

Utstoppet ulv på jakt- og fiskedagene i Elverum 2006.
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

 

 

Elverum ble nærmest invadert av festival-deltakere. I alt 12.500 deltok på festspillene, og det er en økning på 25 prosent fra i fjor og ny rekord. 33.000 besøkte de nordiske jakt- og fiskedagene, og dette er en liten økning fra ifjor.

Sissel Kyrkjebø dro opp publikumstallet under festspillene i Elverum 2006.
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Høy kjendisfaktor

Det var konserten med Sissel Kyrkjebø som trakk opp publikumstallet til nye høyder. I alt 3.500 hørte konserten på Prestøya med gullstrupen fra Bergen .

Utfordring for politi og Røde Kors

Politiet melder om endel fyll og bråk, men ikke mer enn man "må regne med" når så mange mennesker samles på en gang. Røde Kors var tilstede under helgas jakt- og fiskedager på Skogmuseet. De melder om svært rolige dager, uten noen alvorlige hendelser.

Med så mye folk i og rundt sentrum, er det en kjempeutfordring å avvikle trafikk og parkering. Men i følge politiet har alt forløpt uten problemer, og de roser samarbeidet med militærpoliti og frivillige hos arrangøren.

Friluftsinteresserte kunne velge blant et rikholdig produkt-tilbud under jakt- og fiskedagene.
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK