NRK Meny
Normal

Fest på Gjemselund

Kongsvingerpublikummet kunne nesten ikke fått en bedre oppladning til 17. mai. Hjemmelaget feide Randaberg av banen etter 80 minutter med festfotball

Kongsvinger

Olav Tuelo Johannesen, Adem Güven og de andre KIL-spillerne kunne juble for fire scoringer 16. mai.

Foto: Vegard Herlyng

Men de første ti minuttene så det ikke bra ut. Kongsvinger var rufsete i pasningsspillet og Randaberg tok ledelsen etter en dødball. Snaut 1300 på tribunene fryktet en tøff kamp, men etter ti minutter våknet rødtrøyene.

Tuelo-show

Olav Tuelo Johannesen har virkelig funnet scoringsformen i de to siste cupkampene. Mot Randaberg viste han igjen frem skuddfoten. Fra rundt 18 meter feide han inn utligningen.

– Nå fungerer laget bedre, og det har nok løsnet litt mentalt etter mange scoringer i løpet av cup-kampene, mente KILs første målscorer.

Han var også raus nok til å skryte av angrepskollega Kim Holmen.

– Han åpner veldig store rom for oss andre med sine gode løp. I dag løp vi mer enn de andre og hadde et mye høyere balltempo. Så enkelt er det, slo Tuelo fast etter kampen.

Ledelse før pause

Etter 1-1 jaget KIL ledermålet. Bortelaget hadde nok med å forsvare seg, og etter et utall sjanser var det svært fortjent da Adem Güven satte inn 2-1 etter en corner.

Gjemselundpublikummet hadde ikke bare målene å glede seg over. Flere ganger vartet hjemmelaget opp med glimrende angrepsspill. Ved en anledning broderte laget seg fra eget dødlinje og helt opp til Olav Dalen i bortelagets mål.

Martin Linnes burde scoret, men tåa var ikke lang nok. KIL kunne ledet med flere mål, men måtte nøye seg med 2-1 til pause.

Aas presenterte seg

Kampbildet i andre omgan ble en kopi av de site 35 før hvilen. Kongsvinger kjørte over gjestene, og satte lærkula i nettet to ganger. I fokus var en nykommer.

Før sesongen kom Christian Aas fra Eidsvold Turn til Kongsvinger. Kantspilleren viste frem utsøkt teknikk og et iskaldt hode ved flere anledninger.

Like etter pause rullet KIL flott opp og Aas avsluttet iskaldt i mål. Drøt ti minutter før slutt holdt han lekestue inne i Randaberg sin sekstenmeter.

Flere spillere ble sendt i pølsebua før han effektivt trillet ballen i nettet. Dermed endte det med en overbevisende 4-1 seier.

Mareritt for Dalen

Før sesongen gikk KIL-keeper Olav Dalen til Randaberg. Gjensynet med Gjemselund og Kongsvinger ble ikke bare moro.

– Det var gøy i et kvarter. Vi starter bra, men så blir vi rundspilt. Etter 1-1 var det rett og slett enveiskjøring. Det er mange gode venner av meg her og i tillegg var det en fin ramme rundt kampen. Selvsagt skulle jeg ønske vi hadde prestert bedre, sa Olav Dalen etter kampen.

KILs første målscorer var glad han fikk en scoring mot gamlekompisen:

– Det var deilig å få den inn. Vi snakket sammen før kampen og han ba meg om ikke å skyte så mye, gliste Tuelo før han tuslet ut i 16. mai-natten.