NRK Meny
Normal

Ferske skader på sau: Bjørn jaktes på ved Hamar

Statens naturoppsyn er på vei for å gjøre grundigere rede på skadene.

Bringbu

Her skal bjørnen befinne seg. Jaktlaget har kommet fram i samme område.

Det er gitt fellingstillatelse etter at en bjørn har gått til angrep på sauer på Bringbu ved Hamar.

Det bekrefter Thomas Olstad som jobber med rovdyr hos Fylkesmannen i Hedmark, ifølge HA.

– Jegerne fra det kommunale jaktlaget er ute og jakter på bjørnen nå, sier Olstad. Tillatelsen gjelder fram til førstkommende tirsdag, altså om én uke.

To sauer er angrepet

Rune Bjørnstad i Statens naturoppsyn, sier til avisa at det er to sauer som er tatt av bjørnen natt til tirsdag.

Bildene han har sett viser klare tegn på bjørneangrep og Bjørnstad vil først reise til Bringbu onsdag for å flå dyra og gjøre unna det formelle arbeidet.

NRK har vært i kontakt med Fellingsleder Tormodd Steinberg. Han har ikke mulighet til å kommentere saken før senere i kveld.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fullbooka på to minuttar

  To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

  Jotunheimen Rundt
  Foto: Jan Christian Jerving / NRK
 • Vil felle Slettås-flokken

  SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.

 • Rekordavtale for Intek

  Intek Engineering på Raufoss har skrevet under sin største ordre noensinne. De skal ifølge Oppland Arbeiderblad bygge alt produksjonsutstyr som Siemens trenger i produksjon av batterier til skipsfart. De vil ikke si hvor mye avtalen er verdt.