NRK Meny
Normal

Femundløpet sliter med lite snø og mild vinter - må trolig endre traseen

Mild og nedbørfattig vinter skaper problemer for det 600 kilometer lange Femundløpet. Den nordlige delen av Femunden er fortsatt isfri, noe som fører til at man trolig må endre på løypetraseen.

Den nordlige delen av Femund er isfri

Den nordlige delen av Femunden er fortsatt isfri. Dette kan føre til at Femundløpet må endre sin trase.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Samtidig skulle Forsvaret denne uka ha hjulpet arrangørene med å kjøre opp en annen del av traseen med beltevogner, men det måtte avlyses.

– Vi måtte kansellere avtalen med forsvaret fordi det var for lite snø, og det var mangel på is over de vannene vi skal krysse. Det var bare stein, og veldig ubehagelig for dem som kjørte beltevognene, sier løypesjef Jon Anders Kokkvold.

Må trolig endre traseen

Femundløpet 2008 målgang

Målgang på Røros.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Årets løp starter 2. februar i Røros sentrum. Hundespannene kjører så gjennom Sør-Trøndelag og Hedmark før de vender snuten mot Trøndelag igjen, med målgang i Røros.

– Vi klarer å arrangere løpet, men vi er veldig spent på Femunden. Jeg har fått tilbakemelding på at mesteparten av løypa som går langs vannet ikke er islagt. Her må vi trolig lage en alternativ rute. Det må vi ta stilling til neste uke, sier Kokkvold.

Normalt er det mer enn nok snø og is på denne tiden av året i traseen til Femundløpet.

– Denne vinteren har vært litt spesiell. Men vi har fått rapporter fra fjellet om at forholdene der har blitt bedre. Vi er spente, men optimister, så dette klarer vi.