NRK Meny
Normal

Fem tatt for ulovlig sccoter-kjøring

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fem personer er anmeldt for ulovlig snøscooter-kjøring i Dalsbygda i Os. bakgrunnen kan være en slags sivil ulydighet for å presse gjennom en lovendring, så de kan kjøre hvor de vil når de vil.

Det forteller lensmann i Alvdal og Folldal, Knut Mælen.

Gjentatte tips

Siden den 4.mars har politiet fått meldinger om ulovlig snøscooterkjøring inn mot nasjonalparken Forollhogna i Dalsbygda. Kjøringa har pågått i et landskapsvernområde i Kjurrudalen.

– Endel av innbyggerne i Dalsbygda har sett seg lei på kjøringa, og har meldt fra til politiet, sier Mælen.

Torsdag slo politiet til da de fikk melding om at det var kjøring igjen

– Vi så spor innover i landskapsvernområdet, vi fulgte sporene og har et greit bilde av hvor de har kjørt. Sporene endte opp på en setervang, sier Mælen.

Det var spor etter to scootere.

Men da politiet kom fram til seteren, oppdaget de tre scootere som hadde kjørt ulovlig. De tre førerene ble dermed tatt på fersken, men de to som politiet opprinnelig fulgte etter ble ikke tatt.

Men politiet vet hvem de er, og vil forfølge saken.

– Sivili ulydighet

Scooterførererne risikerer nå bøter. Politiet vil også koble inn tollvesenet fordi det ikke var betalt avgifter på den ene scooteren.

De anmeldte er ikke tatt for ulovlig kjøring tidligere, men de er lokale.

Førerne har ikke forklart til politiet hvorfor de har kjørt ulovlig, men det skal ha dreid seg om en slags sivil ulydighet der de vil endre loven slik at de kan kjøre hvor de vil og når de vil.

– Det kan være noe av bakgrunnen for at det har vært økt kjøring der, sier Mælen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Nei til mottak på Rondablikk

    Politikere og administrasjon i Sel kommune sier nei til nytt asylmottak på Rondeslottet hotell, melder GD. I går ble det kjent at UDI vil etablere et mottak for asylsøkere med truende /voldelig adferd i kommunen. Ordfører Dag Erik Pryhn sier imidlertid til NRK at han frykter det ikke spiller noen rolle hva kommunen mener i saken.

  • Bekymret for Hadeland-splitting

    Gran bygdeliste, Gran Frp og MDG i Gran vil at Hadelandskommunene i fellesskap skal forhandle både med Innlandet og Viken om framtidig fylkestilhørighet. Det skriver avisa Hadeland. Kommunestyrene behandler spørsmålet om fylkestilhørighet torsdag.

  • Isblokk fra vogntog traff personbil

    Et rødt vogntog på tur nordover mistet isblokk fra taket og traff en personbil på tur sørover på E6 i Moelv. Det er store skader på bilen og den er ikke kjørbar. Det er ikke snakk om personskader, melder politiet.