Fem strake gull for Elverum

Elverum vant hele 26–21 mot Haslum i sluttspillfinalen og dermed blir det kvalifiseringsspill til Mesterligaen.

Elverum

GULL: Elverums håndballherrer tok sitt femte gull da de søndag kveld vant mot Haslum.

Haslums kaptein Anders Røe fikk rødt kort etter bare 30 sekunder i den andre sluttspillfinalen mot Elverum, og måtte fra tilskuerplass se hedmarkingene stikke av med gullet.

Mesterliga

Elverum-veteranen Steffen Stegavik tok fatt på sin andre periode i Elverum med følgende mål: Spille mesterliga, slå gamleklubben Baia Mare på bortebane og ta sluttspillgull. Søndag var oppdraget i boks for 32-åringen og Elverum.

Elverum Haslum, sluttspillfinale

TETT: Det var tett i deler av kampen, men mot slutten dro Elverum ifra.

Haslum måtte vinne i Terningen Arena etter at Elverum vant det første oppgjøret 28-23, og ledet også store deler av kampen. Men når det hele skulle avgjøres sto hjemmelaget fram som det beste laget.

Stegavik ble hjemmelagets toppscorer med sju mål i kampen som Elverum til slutt vant 26–21.

Dermed kunne hedmarkingene juble for sitt femte strake sluttspillgull, og mesterligaspill neste sesong. En dag etter at klubben fylte 70 år.

Pyro-show

Med pyroshow før kampen var rammen satt for den andre sluttspillfinalen mellom Elverum og Haslum. Og det tok bare 30 sekunder før kampen tok fyr.

Haslum-kaptein Anders Røe kom med to strake armer mot nakken til Steffen Stegavik, og måtte pent gå å sette seg på tribunen etter å ha fått rødt kort.

Derfra fikk kapteinen se at det tok nesten seks minutter før kampens første mål ble scoret av Haslums Thomas Boilesen. Elverum kunne med seier ta sluttspillgullet, men det var Haslum som kom best i gang i den første omgangen.

Bærumslaget ledet 5–2 etter tolv minutter, og Elverum-trener Michael Apelgren følte seg tvunget til å ta timeout. Men åtte minutter før pause ble forspranget spist opp da Tamas Ivanscik banket ballen i venstre kryss alene med Haslum-keeper Håvard Åsheim til 8–8.

Laster Twitter-innhold

Schønningsen skadd

Og etter 27 minutter var Elverum foran for første gang i kampen, da Jonas Burud satte inn 11–10 foran et fullsatt Terningen Arena.

Lagene fulgte hverandre som skygger utover i den andre omgangen, men da årets spiller i eliteserien i håndball, Luka Mitrovic, også begynte å score samtidig som Morten Nergaard stengte igjen buret, røynet det på for bortelaget.

Bedre ble det ikke for Haslum da deres beste spiller for dagen, Simen Schønningsen, fikk en smell i kneet og måtte gå og sette seg med tjue minutter igjen av kampen. Og da også Elverum-keeper Nergaard kom på scoringslista med åtte minutter igjen, var det ingen tvil om hvor det bar.

Stegavik ble kåret til banens beste av en lokal jury, supporterklubben Taiga'n tok på seg gullhattene sine, og Elverum kunne feire en ny sesong med mesterligaspill og sitt sjuende sluttspillgull totalt med seier 26–21