NRK Meny
Normal

Feiret cupfinaletaperne som helter

KONGSVINGER (NRK): De ble feid av banen i cupfinalen mot Rosenborg. Men hjemme i Kongsvinger ble spillerne hyllet.

KIL hylles

HYLLET: Trener Luis Pimente og KIL-spillerne ble mottatt som helter i hjembyen Kongsvinger.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Fra første spark på ballen var Rosenborg fullstendig overlegne i cupfinalekampen på Ullevaal søndag. De rødkledde fra Hedmark klarte knapt å skape en målsjanse, og det endte med tap 0–4 mot de doble mestrene fra Trondheim.

Likevel: Søndag kveld samlet flere hundre supportere samlet seg i Kongsvinger sentrum for å ønske sine helter velkommen hjem fra hovedstaden.

Der var det ingen sure miner. For – bare det å komme til cupfinalen er en enorm triumf for den lille klubben fra den lille byen i skogen ved svenskegrensa.

KIL-supportere

SULTEFORET: For KIL-supporterne har det vært mange år uten mye å juble for.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Güven: – En utrolig velkomst

En gang var Kongsvinger et lag å regne med i norsk fotball, men det er snart en generasjon siden. Forrige sesong spilte de i 2. divisjon. Denne sesongen håpet de å unngå nedrykk fra 1. divisjon.

– Dette føles som en seier. Vi er veldig stolte av spillerne og supporterne på Ullevaal, sier ordfører i Kongsvinger, Sjur Strand.

Adem Güven

KAPTEINEN: Adem Güven sier det ikke føles som de tapte søndag.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Mottakelsen etter firemålstapet i hjembyen, rørte også spillerne.

– Det er en utrolig velkomst. Vi setter veldig pris på supporterne våre. Selv om vi tapte i dag, føler vi nesten ikke det når stemningen er så god, sier kaptein Adem Güven.

Både spillere og trenere var mest opptatt av opplevelsen de hadde hatt med å spille foran et nesten fullsatt Ullevaal, med mange i rødt og hvitt.

– Det går nesten ikke an å være skuffa, sier Espen Nystuen, som både er spiller, daglig leder og sportslig leder i den lille klubben.

KIL-spillerne

VELKOMST: KIL-spillerne var rørt over velkomsten de fikk.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Unner seg en fest

Neste helg skal Kongsvinger ut i en ny viktig kamp, når de møter Jerv i kvalifiseringskamp for eliteserien. Hvis de vinner mot Jerv – og senere mot Stabæk – er de tilbake i det beste selskap.

– Når du ser hva som har skjedd med KIL de siste årene, er det en fantastisk seier. Dette er ikke et tap, sa KILs portugisiske trener Luis Pimente til NRK rett etter at kampen var blåst av søndag.

Og selv om sesongen ikke er over for rødtrøyene, unner de seg en fest og en fridag etter cupfinalen, sammen med flere hundre feirende supportere.

RBK-TRIUMF: Slik avgjorde Rosenborg cupfinalen mot Kongsvinger.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Varmer opp for Sting

  Stjernekampvinneren Adam Douglas skal varme opp for Sting under årets jazzfestival på Kongsberg. Arrangøren melder at det allerede er solgt over 4.000 billetter til konserten 5. juli. Adfam Douglas er bosatt på Harestua

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 16. dom for kjøring uten førerkort

  Ei kvinne i 40-åra fra Kongsvinger er for 16. gang dømt for kjøring uten førerkort, skriver Østlendingen. Hun er også dømt for oppbevaring av amfetamin. Kvinna behandles for stoffavhengighet og tingretten mente at betinget dom er passende reaksjon.

 • Lastebil mistet et hjul

  På riksveg 25 ved Flishøgda har en lastebil mistet ene hjulet og det traff en personbil. 2 personer som var i personbilen er ikke skadd. Det ble mindre skader på personbilen.