NRK Meny
Normal

Gjøvikdame feirer prinsebryllup med hele familien

Ingrid Wimmer fra Gjøvik ville gjøre noe spesielt på 69-årsdagen. Tre generasjoner familie feirer med prinsebryllup og glamour i London.

Feirer prinsebryllup med hele familien

Ingrid Wimmer feirer prinsebryllup og 69-årsdagen sammen med datteren Ellen Wæthing og barnebarna Emilie Wæthing på fire, Maria Mæle Christensen på åtte og Martin Mæle Christensen på elleve .

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

– Forhåpentligvis får jeg feire mange bursdager med 70 i også, men jeg tenkte for en tid tilbake at jeg måtte gjøre noe spesielt for å markere at jeg feirer en 60-årsdag for siste gang, sier hun til NTB i den britiske hovedstaden.

Noen dager senere ringte datteren Ellen Wæthing og sa hun hadde bestilt tre dager i London på Hilton under prinsebryllupet for familien. Sammen med datteren og barnebarna Emilie Wæthing på fire, Maria Mæle Christensen på åtte og Martin Mæle Christensen på elleve har Wimmer nå dratt til Westminster Abby to dager før bryllupsfesten setter London på hodet for alvor.

Har med finstasen

De kikker på folkelivet og på bryllupskirken i solskinnet. Alle har med finstasen for å feire prins William og Kate. Fire år gamle Emilie har også med seg sølvfarget tiara.

– Og fin kjole, forteller hun.

– Det er lagt mye planlegging ned i klærne, sier mormor Wimmer.

Første London-besøk

Barnebarna fra Rælingen og Lørenskog er på sitt første skikkelige London-besøk, og familien skal prøve å få gjort unna så mye som mulig før fredagen kommer. Da skal de først se vielsen på TV og så dra ut i London for å få med seg feiringen.

Men først skal Wimmer feires og 69-årsdagen gjøres unna torsdag med tradisjonell, britisk ettermiddagste på fasjonable Ritz.

Dette er noe jeg kommer til å huske for alltid. En så flott måte å feire på. Hilton i London, og bryllup også.

Ingrid Wimmer

Flere hundre tusen turister

Nå er tusenvis av bryllupsturister fra hele verden i ferd med å innta den britiske hovedstaden. Mens mange av byens innbyggere holder seg hjemme for å slippe kaoset, er flere hundre tusen mennesker ventet til London de neste dagene, voktet av 5.000 politifolk og holdt i sjakk av 11.000 sperringer.

Det er allerede blitt vanskelig å ta seg rundt bryllupsløypa. Politiet undersøkte onsdag kummene ved kirken mens ivrige tyske, franske og amerikanske turister tok bilder og poserte.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Hamar kommune vil ha sykehus

    Hamar kommune vil ha et nytt sjukehus enten der jernbanestasjonen i byen ligger nå, eller ved Vikingskipet. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud viser til to rapporter som har blitt utarbeida i etterkant av at kommunestyret i Hamar bestemte seg for å se på mulighetene for å legge et sjukeshus til byen. Sjukehuset Innlandet har vedtatt at de ønsker å bygge ved Mjøsbrua.

  • Hadde overgrepsbilder

    En mann i 50-åra er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i sju måneder for oppbevaring av bilder og video med overgrep mot barn. Mannen har lastet ned filmer og bilder av overgrep gjennom 10 år, skriver Glåmdalen.

  • Matministeren til Innlandet

    Landbruks- og matminister Jon Georg Dale vil lære mer om landbruket i Innlandet og bruker de kommende tre dagene i Nord-Østerdalen, Rørostraktene og i Nord-Gudbrandsdalen. Han vil bl.a. besøke små matprodusenter.