NRK Meny
Normal

Fast politi på Haslemoen

Politiet kommer nå til å ha en fast polititjenestemann som jobber mot asylmottaket på Haslemoen.

Haslemoen transittmottak

Politiet mener det er viktig framover at en fast polititjenestemann er på Haslemoen transittmottak.

Foto: Frode Meskau / NRK

Egentlig skulle politiet bare være der ut denne uka, men lensmann Bjørn Trumet sier det er viktig at en fast person nå følger med på hva som rører seg på mottaket.

– Det er viktig for oss å høre etter hva som rører seg der. Med en fast person der som kan være med på møter og være innom mottaket får vi det, sier han.

Smugling og prostitusjon

Onsdag fortalte NRK Hedmark og Oppland om at politiet mistenker at beboere på transittmottaket organiserer både prostitusjon og smugling.

Og det er mye som rører seg på Haslemoen mottak. Politiet har måttet rykke ut til transittmottaket en rekke ganger i sommer. Bare onsdag gikk brannalarmen fire ganger. Tre polititjenestemenn ble sendt ut.

– Ja, det rører seg en del. Nettopp derfor er det viktig at vi har en person der som kan hjelpe oss å jobbe pro-aktivt, sier Trumet.

Fra før av har Securitas vært en god hjelper for politiet.

– Ja, denne personen har vist seg å være en av de første på stedet når brannalarmen har gått, og i tillegg har han fått snappet opp en del opplysninger vi har hatt bruk for, sier lensmannen.

Utfordring med mannskap

UDI har også gitt klarsignal for at det fortsatt skal være vakter fra Securitas på mottaket.

Tilsammen har politiet i Solør ti tjenestemenn, at en person nå fast skal være på mottaket blir en utfordring.

– Vi er få mannskaper, men dette må vi prøve å greie fordi det er så viktig, sier Trumet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bjørn Iddberg trekker seg

    Bjørn Iddberg tar ikke gjenvalg som ordfører i Gjøvik. Det melder Oppland Arbeiderblad.

    Iddberg skal i et brev til nominasjonskomiteen til Gjøvik Arbeiderparti ha gjort det klart at kommunevalget i 2019 blir uten ham på valglista.

  • MDG-støtte til Acer

    - Internasjonalt samarbeid er avgjørende, derfor er vi for Acer, sier fylkesleder i MDG Hedmark, Jon Lurås. Stortinget sa i går ja til at Norge skal delta i EUs tredje energimarkedspakke. Det var MDG som sammen med Ap sikret regjeringa flertall.