NRK Meny
Normal

Fast politi på Haslemoen

Politiet kommer nå til å ha en fast polititjenestemann som jobber mot asylmottaket på Haslemoen.

Haslemoen transittmottak

Politiet mener det er viktig framover at en fast polititjenestemann er på Haslemoen transittmottak.

Foto: Frode Meskau / NRK

Egentlig skulle politiet bare være der ut denne uka, men lensmann Bjørn Trumet sier det er viktig at en fast person nå følger med på hva som rører seg på mottaket.

– Det er viktig for oss å høre etter hva som rører seg der. Med en fast person der som kan være med på møter og være innom mottaket får vi det, sier han.

Smugling og prostitusjon

Onsdag fortalte NRK Hedmark og Oppland om at politiet mistenker at beboere på transittmottaket organiserer både prostitusjon og smugling.

Og det er mye som rører seg på Haslemoen mottak. Politiet har måttet rykke ut til transittmottaket en rekke ganger i sommer. Bare onsdag gikk brannalarmen fire ganger. Tre polititjenestemenn ble sendt ut.

– Ja, det rører seg en del. Nettopp derfor er det viktig at vi har en person der som kan hjelpe oss å jobbe pro-aktivt, sier Trumet.

Fra før av har Securitas vært en god hjelper for politiet.

– Ja, denne personen har vist seg å være en av de første på stedet når brannalarmen har gått, og i tillegg har han fått snappet opp en del opplysninger vi har hatt bruk for, sier lensmannen.

Utfordring med mannskap

UDI har også gitt klarsignal for at det fortsatt skal være vakter fra Securitas på mottaket.

Tilsammen har politiet i Solør ti tjenestemenn, at en person nå fast skal være på mottaket blir en utfordring.

– Vi er få mannskaper, men dette må vi prøve å greie fordi det er så viktig, sier Trumet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Telys forårsaket røykutvikling

    Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.

  • Røykutvikling i Gjøvik

    Politiet i Innlandet melder på Twitter søndag morgen at det er meldt om røykutvikling i en leilighet i Gjøvik. Alle personer skal være ute av leiligheten. Det skal være en del røyk, men politiet har ikke observert åpen ild.

  • Stoppet påvirket bilfører

    Under en trafikkontroll i Elverum sentrum søndag morgen, stoppet politiet en sjåfør som mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåførens førerkort er beslaglagt, og det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.