NRK Meny
Normal

Farlige brøytekanter i vinterferien

Hyttefolk sender nå familiemedlemmer ut på vegen for å dirigere når de skal kjøre ut fra sideveger. Farlige brøytekanter skaper trafikkfarlige situasjoner.

De enorme snømengdene i noen deler av Hedmark og Oppland skaper falige trafikkforholdene mange steder. Brøytekantene er så høye at det er blitt et problem.

Statens vegvesen advarer nå vinterferie-turistene mot høye brøytekanter som kan skape livsfarlige situasjoner i trafikken.

Tre meter høye brøytekanter

Jarle Skjennem

Jarle Skjennem

Foto: Arne Sørenes / NRK

– Her på Sjusjøen i Hedmark er det opptil tre meter høye brøytekanter, og bilister og fotgjengere må nå være veldig oppmerksomme, sier Jarle Skjennem (bildet)

Dette er et av flere populære reisemål i vinterferien der det kommer flere tusen tilreisende. Smale veger med høye brøytekanter kan være farlige både for voksne og barn.

"Trafikkpoliti" i vinterferien

Vigdis Sundby Weum

Vigdis Sundby Weum

Foto: NRK

– Vi må rett og slett sende familiemedlemmer ut i vegkrysset for å dirigere og holde vakt når vi skal kjøre ut med bilen vår, sier Vigdis Sundby Weum på Sjusjøen. Det samme gjelder svært mange som har private utkjørsler.

Private eiere må selv ordne opp

Og det er de private eierne som har ansvaret for de private utkjørslene.

– Selv om vi har ansvaret for hovedvegen, er det eierne av private veger som har ansvaret for alt i tilknytning til sin del av vegen. Dette gjelder også manglende sikkerhet på grunn av høye brøytekanter, sier Anita Moshagen, som er seksjonsleder i Statens vegvesen.

Mer snø og enda høyere brøytekanter

Værmeldingen gir heller ingen trøst. I følge langtidsvarselet blir det mer snø på Sjusjøen i dagene framover...

Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.

Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere

Foto: Arne Sørenes / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Eks-tannlege dømt for overgrep

  En pensjonert tannlege i Gudbrandsdalen er i Lagmannsretten dømt for seksuelle overgrep mot kvinner som var pasient hos ham. Ifølge Dølen er dommen fengsel i ett år og to måneder. Det er fem måneder kortere enn straffen i tingretten i april i år.

 • Sprengningsarbeid i gang på E6

  I går startet Hæhre Entreprenør sprenging på E6 ved Uthuskrysset i Stange. Bilistene må belage seg på at trafikken på E6 blir stanset inntil 20 minutter når det foregår sprengning. Info om når og hvor det sprenges er tilgjengelig på nabovarsling.no.

  Sprengningsarbeider igang på nye E6
  Foto: Nye Veier
 • Største beslag av smuglersprit

  Et vogntog ble søndag stoppet med 2880 liter brennevin på grenseovergangen på Eda. Det tilsvarer 1,2 millioner i unndratte avgifter. Dette er årets største beslag av brennevin, sier kontorsjef Morten Nystuen i Tollvesenet i Kongsvinger til Glåmdalen.