NRK Meny
Portrettbilde
Foto: Jorun Vang / NRK

Farida-saken i lagmannsretten

 • Forkaster anken i Farida-saken

  Lagmannsretten har forkastet statens anke i saken som omhandler Farida (11), som mistet oppholdstillatelsen i Norge. Farida og mora fikk innvilget opphold og bosetting i Norge, men mistet dette da faren hennes sporet dem opp og kom etter til Norge.

 • Ber om at UNEs anke forkastes

  Advokat Vera Vikki mener det ble gjort saksbehandlingsfeil da Farida (11) og familien ble sendt fra Dokka til Afghanistan februar 2014. Hun mente også UNE har tolket lovverket feil. Familien har tidligere fått fullt medhold i tingretten.

  ADvokat Vera Vikki
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Prøver regelverket

  Dommerne i Borgarting lagmannsrett skal prøve om vedtaket var gyldig, da Faridas familie ble sendt ut av landet. Familien vant på alle punkt i tingretten, men Utlendingsnemda har anket. Tre dager er satt av til saken.

  Retten settes
  Foto: Jorun Vang / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.