NRK Meny
Portrettbilde
Foto: Jorun Vang / NRK

Farida-saken i lagmannsretten

 • Forkaster anken i Farida-saken

  Lagmannsretten har forkastet statens anke i saken som omhandler Farida (11), som mistet oppholdstillatelsen i Norge. Farida og mora fikk innvilget opphold og bosetting i Norge, men mistet dette da faren hennes sporet dem opp og kom etter til Norge.

 • Ber om at UNEs anke forkastes

  Advokat Vera Vikki mener det ble gjort saksbehandlingsfeil da Farida (11) og familien ble sendt fra Dokka til Afghanistan februar 2014. Hun mente også UNE har tolket lovverket feil. Familien har tidligere fått fullt medhold i tingretten.

  ADvokat Vera Vikki
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Prøver regelverket

  Dommerne i Borgarting lagmannsrett skal prøve om vedtaket var gyldig, da Faridas familie ble sendt ut av landet. Familien vant på alle punkt i tingretten, men Utlendingsnemda har anket. Tre dager er satt av til saken.

  Retten settes
  Foto: Jorun Vang / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mishandlet familien i 20 år

  En Kongsvinger-mann i 60-åra er tiltalt for å ha mishandlet kona og de to barna sine i over 20 år. I følge tiltalen ble både kona og barna utsatt for fysisk og psykisk vold. Kona måtte se på at mannen slo barna og barna så moren bli mishandlet.

 • Brann i garasje i Brumunddal

  Ingen ble skadd da en garasje til en bedrift i Nordåsvegen i Brumunddal tok fyr i formiddag. Brannvesenet opplyser at brannen nå er slukket.

 • Innbrudd i hus i Løten

  I løpet av natta har det vært innbrudd i et hus i Løten. Her er det stjålet diverse elektronikk, vin og kontanter. Det var ingen hjemme da innbruddet ble begått.