NRK Meny
Portrettbilde
Foto: Jorun Vang / NRK

Farida-rettssaken

Oppsummert

Farida og moren kom til Norge i 2011 og ble tvangsreturnert til Afghanistan i 2015. Lagmannsretten kom i juni kom frem til at Utlendingsnemdas vedtak om å tilbakekalle oppholdstillatelsen til Farida var ugyldig. Staten anker nå saken til Høyesterett.

 • Faridasaka til Høgsterett i Februar

  Det er no klart at Høgsterett kjem til å behandle anken i Farida-saka 27. og 28. februar. Farida har budd i Afghanistan etter at ho og familien blei tvangsreturnerte frå Dokka for vel to år sidan. Familien har vunne utvisingssaka mot staten både i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett, men Staten har anka saka til Høsterett. Dette har mellom andre Støttegruppa for Farida reagert sterkt.

  Farida (9) i leiligheten i Afghanistan
  Foto: NRK
 • Farida-saken til Høyesterett

  Høyesterett skal behandle statens anke i saken som handler om 11 år gamle Farida familien som ble sendt til Afghanistan i 2015. Familien har senere vunnet saken mot Utlendingsnemnda i to rettsinstanser. UNE har dermed anket til Høyesterett.

 • Anke levert til høyesterett

  Staten har nå levert sin anke i den såkalte Farida-saken. Farida og moren har vunnet i Tingretten og Lagmannsretten, retten har slått fast at UNE ikke hadde rett til å trekke tilbake oppholdstillatelsen deres. Ankeutvalget avgjør om saken skal opp i Høyesterett.

Faridas støttespillere på Dokka holder støttekonsert

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Pågrepet uten gyldig førerkort

  Politiet stanset søndag kveld en mann i 40-åra, som kjørte bil uten gyldig førerkort. Det var en UP-patrulje som stanset ham på Magnor.

 • Pågrepet etter ran

  En mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak ranet av ei kvinne i 70-åra i Elverum lørdag kveld. Mannen er satt i arresten og vil blir avhørt mandag morgen.

  Laster Twitter-innhold