NRK Meny
Normal

Fargerik kostymebonanza i Vikingskipet

Langfredag ble det arrangert «Cosplay Awards» under The Gathering. Dedikerte deltakere har brukt opptil syv måneder på å lage kostymene. Se bildene her!

Gå til forsiden

Cosplay Awards under The Gathering

Cosplay awards

Cosplay Awards under The Gathering

10 bilder

  – Jeg har brukt åtte kvadratmeter med fuskepels, 30 meter med kabel, innholdet i en halv sofa, fire yogamatter, en halv rull med gaffatape og en halv rull med aluminiumsfolie. Og så har jeg 40 blinkende lys!

  Det skal ikke stå på kreativiteten for Eirik Moldskred Hildre (28) fra Ålesund. Som en av 35 ungdommer deltar han i konkurransen «Cosplay Awards» under The Gathering på Hamar. Han er iført et bjørnekostyme, som karakteren Tibbers fra videospillet «League of Legends».

  Utkledningslek for dedikerte

  Eirik Moldskred Hildre

  BJØRNEKOSTYME: Eirik Moldskred Hildre har det morsomt når han er inni sin avanserte variant av onepiece, som karakteren Tibbers fra videospillet «League of Legends»

  Foto: Dan Michael Løvdahl

  Cosplay er et forholdsvis nytt fenomen i Norge, men som vokser seg stadig mer populært. Det er en utkledningslek, hvor man kler seg ut med kostymer og annet utstyr for å ligne rollefigurer og fantasikarakterer fra videospill, filmer og andre former for populærkultur.

  Eirik Moldskred Hildre, som er på datafestivalen The Gathering for ellevte gang, syns det er morsomt å delta i Cosplay-konkurransen:

  – Det er jo litt festlig da. Kle seg ut og late som man er en figur!

  Har jobbet i syv måneder

  Cosplay Awards

  SCENESJENERT: Vegard Bage (23) grudde seg litt til å gå på scenen under Cosplay Awards. Men forberedelsene kan han ikke skammes over, syv måneder har han brukt på sitt svært karakteristiske kostyme.

  Foto: Dan Michael Løvdahl

  Og tro ikke at kostymene er hasteprosjekter – det ligger nemlig lang tids planlegging bak.

  – Jeg har jobbet hver helg i syv måneder, sier Vegard Bage (23).

  Hans kostyme er som Xpose Cosplay fra videospillet «Maple Story».

  Og det er ikke bare kostymet som skal opp til vurdering under konkurransen. Deltakerne skal nemlig presentere sitt arbeid for dommerne, svare på spørsmål og gå catwalk.

  – Det er andre gangen jeg går opp på en scene noensinne, så litt nervøs er jeg.

  Sømmer og syteknikk

  Dommerne går ikke overfladisk til verks.

  – De spør om teknikker og materialer, de sjekker sømmer og hvordan du syr, sier Caroline Christensen.

  Hun har brukt 300 timer på sitt karakterkostyme, Project Leona fra «League of Legends».

  Og hun elsker presentasjonen.

  – Det er utrolig gøy å være på scenen, og jeg har lyst til å vise frem kostymet mitt.

  Dommer Cosplay awards

  DANSK DOMMER: Fabian Kjær-Thomsen har attituden i orden, og er selv en dedikert 'cosplayer'. Her er han foran et spent publikum i Vikingskipet kort tid før showet.

  Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

  Guttene kommer etter

  En av de fire dommerne, danske Fabian Kjær-Thomsen, sier de har en vanskelig jobb.

  – Det er veldig høy standard på kostymene her. Og vi ser etter en helthetspakke, med dedikasjon, presentasjon og selvsikkerhet på scenen.

  Han jobber aktivt for å rekruttere flere gutter.

  – Jenter dominerer cosplay, også her. Men guttene er i ferd med å bli flinkere. Vi må våge å drite i tanken om at det kun er jenter som kler seg ut!

  Forbauset vinner

  Og jentene var ikke bare i flertall, de var også best. Vinneren ble nemlig Anne Torstensen med Ibelinn cosplay.

  – Det er ganske uvirkelig egentlig. Jeg pleier ikke å gå inn for å vinne for dette er mest for gøy!

  Vinner Cosplay awards

  VINNEREN: Hun vant årets Cosplay awards i Vikingskipet, Anne Torstensen fra Rælingen. Dommerne roste henne i skyene for svært godt kostymearbeid, og nærmest perfekte sømmer.

  Foto: Dan Michael Løvdahl

  SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Akan-pris til Kongsberg

   Akan-prisen, som er en pris som går til en virksomhet som har jobbet svært godt rusforebyggende, går i år til Kongsberg Defense and Aerospace. Akan kompetansesenter sier bedriften jobber svært systematisk med forebygging av avhengighetsproblematikk.

  • Russen får ikke nyte medbrakt

   Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Politidirektoratet har sendt ut nye retningslinjer, som skal sikre at reglene for alkoholbruk på offentlig sted blir håndheva likt i alle politidistrikt.

  • Bøverdalen uten mobildekning

   Telenors mobilabonnenter i Bøverdalen i Lom risikerer å bli uten telefon hele denne uka. Det skriver GD. En sender er ute av drift på grunn av nedising, men så lenge det ikke er snøscooterføre i fjellet er det ikke mulig for Telenors å ta seg inn til stasjonen.