NRK Meny
Normal

Fare for konkurs og nedrykk til 3. divisjon

Ishockeyklubben Kongsvinger Knights sliter både sportslig og økonomisk. De gikk frivillig til eliteserien, men det kan koste dem dyrt.

Kongsvinger Knights

Det er tunge tider for Kongsvinger Knigts. De sliter både på og utenfor banen.

Foto: Knut Røsrud

Styret i Knights eliteavdeling vurderer å melde oppbud. Det betyr konkurs og nedrykk til 3. divisjon. Ishockeyklubben skylder nesten en million kroner, skriver Glomdalen.no.

– Jeg ser ganske alvorlig på situasjonen. Jeg håper det løser seg, men det er klart at det er helt katastrofe hvis det blir konkurs. Jeg har tro på det nye styre, og tror de er de rette folkene til å løse dette, sier spiller Kim Andre Fremming.

Kim Andre Fremming

Spiller Kim Andre Fremming har tro på at det nye styret skal redde klubben.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Paradokset er at Kongsvinger Knights frivillig gikk til eliteserien da Tønsberg, som egentlig rykket opp, takket nei og det ble en ledig plass .

Nå kan det føre til at Kongsvinger ikke bare rykker ned igjen til nivået de var på, men at de må helt ned i 3. divisjon. (Tønsberg ba om å få bli i 1. divisjon på grunn av dårlig økonomi).

Med ny hall og stor iver, var Kongsvinger klare for eliteseriespill.

Bare en seier

Ishockeybane

Det har vært lite suksess på ishockeybanen for Kongsvinger Knights i eliteserien.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Nå har Kongsvinger bare vunnet en av 30 kamper til nå og ligger sist på tabellen i eliteserien i ishockey. De har ikke bare tapt, de har tidvis tapt stort.

Problemene har hopet seg opp. Økonomien er elendig. I slutten av oktober trakk både styrelederen og daglig leder seg med umiddelbar virkning. Ny styreleder Bjørge Stensbøl sier klubben er i en vanskelig situasjon.

– Det er ingen tvil om at situasjonen i klubben er ytterst dramatisk og problematisk. Vi har en stor gjeld, og lite eller ikke noe penger på konto. Vi har kommet inn som et interimstyre i en kort periode for å rydde opp i dette her. Vi jobber mer eller mindre døgnet rundt med inntektsbringende tiltak.

I går var det midlertidige styret i Kongsvinger Knights samlet til møte der de diskuterte om de skulle melde oppbud eller ikke.

Var ikke klar for eliteserien

Bjørge Stensbøl

Bjørge Stensbøl er styreleder i Kongsvinger Knights sier de jobber hardt for å få inn penger.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det ble bestemt å vente.

– Jeg håper og tror at vi skal få denne skuta på rett kjøl igjen. Det er ikke veldig mye å gjøre på kostnadssiden. Det er inntektssiden vi må gjøre noe med. Vi må skaffe flere inntekter, og det har vi på blokka hver dag, sier Stensbøl til NRK.

Han mener at klubben ikke var klar for eliteserien slik den er organisert.

– Det må jeg svare ubetinget nei på. De hadde trener og spillere, men organisasjonen var ikke rigget for øverste nivå. Parallellt som vi jobber med å få inn penger, så ruster vi klubben organisatorisk.

Ser noen muligheter

Stensbøl opplyser at kassa er tom og at klubben per i dag skylder en million kroner. Men de skal ha fått positive svar fra mange bedrifter som går med på å nedskrive gjelden sin med 50 prosent.

– Vi kan ikke fortsette å drive for kreditorers regning. Vi ser noen lysninger, og noen muligheter som vi holder tak i, men vi trenger noen små måneder her. Ser vi at dette ikke gå så må vi ta den tunge veien til skifteretten, men det må vi for enhver pris prøve å unngå.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Målløst til pause

  Ingen skåringer i førsteomgang i 1. divisjonskampen mellom Elverum og Sandnes Ulf. Med uavgjort resultat til slutt vil Elverum fortsatt ligge an til nedrykk når det gjenstår to serierunder.

 • To priser for Kleveland

  Marcus Kleveland fra Dombås vant to priser under lørdagens Snowboardawards, som ble arrangert i Oslo. Kleveland vant prisen for årets triks og prisen for årets mannlige kjører, for øvrig for andre året på rad.

  Marcus Kleveland
  Foto: Matias Fosso / Snowboardforbundet
 • Telys forårsaket røykutvikling

  Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.