NRK Meny
Normal

Far til død 13-åring skal vitne i rettssak

Det er nå klart at faren til den 13 år gamle jenta som døde på Beitostølen i Valdres nyttårsaften 2015 kommer til å være vitne i rettssaken.

13-åring funnet død i Valdres

ÅSTED FOR TRAGEDIE: Det var på denne hytta jenta og moren hennes oppholdt seg i dagene før hun døde.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Han kommer opprinnelig fra Ukraina, men er bosatt i USA, og har fått oppnevnt Gjøvik-advokaten Marianne Stein som bistandsadvokat, melder Budstikka.

13 år gamle Angelica Heggelund døde på hytta på Beitostølen 31. desember 2015, og moren er tiltalt for grov omsorgssvikt. 13-åringen var svært avmagret da hun døde. Rettssaken starter 24. april i Gjøvik tingrett.

Turbulent samliv

Forfatter Jon Gangdal har i sin bok «Angelica - en varslet tragedie», beskrevet forholdet mellom foreldrene. Der har moren til Angelica omtalt ham som en voldelig og sjalu ektemann.

Marianne Stein skriver i en epost til Budstikka at han ikke ønsker å kommentere noe rundt saken nå.

Familien er fra Bærum, og det innebærer at hjelpeapparatet både der og i Valdres har vært under gransking. Begge steder har barnevernet tatt selvkritikk på hvordan de har håndtert saken.

Foklarer seg tidlig

Trolig vil faren være en av de første vitnene som skal forklare seg når rettssaken starter. Det følger av lovverket at de som er i nær relasjon til tiltalte skal forklare seg først.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To skadet i bilulykke

  To personer er fraktet til sykehus etter en kollisjon der tre biler var innblandet. Kollisjonen skjedde i Gravåsvegen i Snertingdalen. Ifølge politiet mistet den ene bilen kontrollen, og kjørte inn i de to andre. Det er store materielle skader.

 • – Har forståelse for ordførerne

  Styreleder i Sykehuset Innlandet, Anne Enger sier hun har forståelse for at ordførerne rundt Mjøsa vil fremme sine kommuner for å få et sykehus. – Men et sykehus ved Mjøsbrua er utredet i flere år og prosessen har skapt en slags enighet, sier hun.

  Anne Enger og Morten Lang Ree
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
 • Bilulykke Nordsinni

  To biler har kollidert på fv 33 ved Nordsinni i Nordre Land kommune. Nødetatene er på vei til ulykkesstedet. Skadeomfanget er ukjent.