Normal

Far til død 13-åring skal vitne i rettssak

Det er nå klart at faren til den 13 år gamle jenta som døde på Beitostølen i Valdres nyttårsaften 2015 kommer til å være vitne i rettssaken.

13-åring funnet død i Valdres

ÅSTED FOR TRAGEDIE: Det var på denne hytta jenta og moren hennes oppholdt seg i dagene før hun døde.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Han kommer opprinnelig fra Ukraina, men er bosatt i USA, og har fått oppnevnt Gjøvik-advokaten Marianne Stein som bistandsadvokat, melder Budstikka.

13 år gamle Angelica Heggelund døde på hytta på Beitostølen 31. desember 2015, og moren er tiltalt for grov omsorgssvikt. 13-åringen var svært avmagret da hun døde. Rettssaken starter 24. april i Gjøvik tingrett.

Turbulent samliv

Forfatter Jon Gangdal har i sin bok «Angelica - en varslet tragedie», beskrevet forholdet mellom foreldrene. Der har moren til Angelica omtalt ham som en voldelig og sjalu ektemann.

Marianne Stein skriver i en epost til Budstikka at han ikke ønsker å kommentere noe rundt saken nå.

Familien er fra Bærum, og det innebærer at hjelpeapparatet både der og i Valdres har vært under gransking. Begge steder har barnevernet tatt selvkritikk på hvordan de har håndtert saken.

Foklarer seg tidlig

Trolig vil faren være en av de første vitnene som skal forklare seg når rettssaken starter. Det følger av lovverket at de som er i nær relasjon til tiltalte skal forklare seg først.