NRK Meny
Normal

Får sydentur etter overgrepssak

16 ansatte ved et kirkekontor får sydentur for å bearbeide belastningene i forbindelse med en overgrepssak.  

Sydenferie
Foto: Juan Medina / Scanpix/AP

 

En prest ble i fjor dømt til ni års fengsel for grov vold, mishandling, voldtekt og seksuelle overgrep mot sin stedatter.

I slutten av februar begynner ankesaken i Eidsivating lagmannsrett.

Nå er de 16 ansatte ved kirkekontoret i Kongsvinger blitt påspandert tur til Spania for å bearbeide belastningene i forbindelse med rettsaken, skriver Glåmdalen.

Turen var planlagt å komme etter at ankesaken mot en prest fra Glåmdalsdistriktet skulle være over. Men så ble ankesaken utsatt fra 7. januar til 25. februar, fordi prestens forsvarer ble syk.

- Store belastninger

Prost Ingrid Vad Nilsen sier Spania-turen er et nødvendig tiltak, selv om den nå kommer før rettsaken. Innholdet i turen er derfor endret noe.

- Vi har et arbeidsfellesskap som har hatt ekstra store belastninger gjennom lang tid. Derfor ønsket vi utgangspunktet å komme vekk fra mediatrykket når saken var over, sier Ingrid Vad Nilsen.

Hun sier at det er mange av de ansatte som er rystet når en av sine nærmeste medarbeidere får en dom på 9 år for overgrep.

Får støtte for turen

Hamar bispedømme støtter turen med 50.000 kroner. Kirkelig fellesråd i Kongsvinger bidrar med 20.000 kroner, og det blir også søkt om IA-midler

Personalsjef i Hamar bispedømme, Trond Glimsdal, støtter fullt ut turen.

- Belastningene de ansatte ved kirkekontoret i Kongsvinger har hatt i denne saken, gjør at dette viktig for dem, sier han til Glåmdalen.

På lederplass i dag gir også avisa Glåmdalen sin fulle støtte til turen:

" Blant såkalt folk flest kan slikt lett avstedkomme hoderysting og harselering. La det være. Til det er denne saken altfor alvorlig."

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND