NRK Meny
Normal

Stemte nei til å senke aldersgrensen

Fotballtinget på Lillestrøm har i dag avgjort at aldersgrensen for å spille seniorfotball ikke senkes fra 15 til 14 år.

Sina Berntsen

HAR DISPENSASJON: 14-år gamle Sina Berntsen har dispensasjon til å spille seniorfotball for klubben Fart. Lørdag bestemte Fotballtinget at dagens aldersgrense på 15 år blir beholdt, og om 14-åringer skal spille seniorfotball, må de søke om dispensasjon, slik Berntsen har gjort.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Det betyr at dagens ordning blir beholdt, der 14-åringer må søke dispensasjon for å kunne spille seniorfotball. Hovedregelen blir stående: at er at man må ha fylt 15 år ved inngangen til kalenderåret.

Les også: – 14-åringer bør få spille seniorfotball

Avgjørelsen ble tatt under Fotballtinget på Lillestrøm lørdag. Det ble et knapt flertall for å beholde dagens ordning, og forslaget fra Hordaland Fotballkrets om å senke aldersgrensen ble nedstemt.

Forbundsstyret støttet ikke forslaget, og mente aldersgrensen skulle beholdes som den er i dag, mens Hordaland Fotballkrets mente det ville være positivt om aldersgrensen ble senket.

– Dette handler jo først og fremst om spillerutvikling. 14-åringer som er klare for det utviklingsmessig og sportslig bør få anledning til å spille på seniornivå. Jeg regner jo med at klubbene har en fornuftig tilnærming til dette og bruker muligheten når det er riktig, sa leder Tore-Christian Gjelsvik i Hordaland fotballkrets før Fotballtinget.

Avgjør om nierfotballen skal være standard

Lørdag ettermiddag skulle også Fotballtinget ta stilling til om spillformen nierfotball skal være standard for ungdom i aldersklassene 13 og 14 år. Da saken skulle behandles kom det inn en rekke nye forslag, og saken ble utsatt til søndag morgen. Da tas det endelig stilling til hva som blir standard for ungdommene.

Les også: – Nå kommer nierfotballen