Får ikke gi penger til Barnekreftforeningen

Mannegruppa Ottar har samlet inn over 180.000 kroner til Barnekreftforeningen. Men foreningen takker nei og stanser pengeinnsamlingen. – Trist, svarer Kay Erikssen i mannegruppa.

Kay Erikssen

LEI SEG: Kay Erikssen i Mannegruppa Ottar håper pengene de har samle inn når barna.

Foto: Privat

– Gruppa har noen verdier som vi ikke ønsker å bli assosiert med, sier styreleder i Barnekreftforeningen Are Rasmussen om pengenekten.

Han har fått med seg VG-oppslaget om hetsing og trakassering av to unge jenter på det lukka forumet til Mannegruppa Ottar på Facebook.

– Det er trist at vi ikke får donere penger når vi prøver å gjøre en god gjerning, svarer Kay Erikssen, som er administrator for gruppa på nett.

Innsamlingsaksjonen ble dratt i gang etter medieoppslagene.

Kay Erikssen sier det var viktig å vise at gruppa kan bidra positivt, og i løpet av 24 timer ble det samlet inn over 180.000 kroner til den frivillige organisasjonen.

Barnekreftforeningen er tydelige på at de ikke ønsker å motta penger fra gruppa, og stanset i dag innsamlingsaksjonen som mannegruppa hadde opprettet på foreningens hjemmeside.

Uvisst hva som skjer med pengene

Mannegruppa Ottar startet innsamling til barnekreftforeningen

GIVERGLEDE: Mannegruppa samlet inn 180.000 kroner før de ble stoppet.

Foto: Skjermdump

En av jentene som ble hengt ut på mannegruppas side var Ingrid Jackson (20) fra Elverum. Hun opplevde å bli kalt knulledokke og truet med bank fordi hun oppfordret folk til å melde seg ut av mannegruppa som hun mener er kvinnefiendtlig.

Nå er det uvisst hva som skjer med de innsamlede pengene. Organisasasjonen vurderer å tilbakeføre penger, men vet ikke om det er mulig.

– Hadde det vært penger som kom fra en konto kunne vi har ført beløpet tilbake. Men her er det snakk om småbeløp overført fra flere tusen kontoer, sier Rasmussen.

Han sier han setter pris på initiativet om å gi penger, men at fokuset gruppa har fått i media ikke er bra for Barnekreftforeningen.

– Det er ikke slik vi ønsker å bli profilert, sier Rasmussen.

Håper pengene blir brukt

Are Rasmussen

TAKKER NEI: Are Rasmussen i Barnekreftforeningen har stanset mannegruppas pengeinnsamling.

Foto: Barnekreftforeningen

Erikssen i mannegruppa håper pengene kommer til nytte.

– Det er mye penger som vi håper kan utgjøre en forskjell og gjøre hverdagen til barn som er rammet av kreft litt lettere, sier Erikssen.

Han sier gruppa tar avstand fra mobbing og hets, og er lei seg for at kommentarer fra enkeltmedlemmer setter gruppa i et dårlig lys.

Gruppa som omtaler seg selv som «et manssjåvinistisk fristed» har i dag 40.000 medlemmer. Kay Erikssen har sagt at det skal være lov å spøke om det meste, også vold, voldtekt og rase. Men at gruppe skjerper reglene for hva som legges ut.

– Vi har ansatt flere administratorer og prøver å få større kontroll med det som skjer der, sier Erikssen.