NRK Meny
Normal

Drapssiktet får Geir Lippestad som forsvarer

Den drapssiktede i Øyer-saken får Geir Lippestad som advokat. Forsvareren håper på å få snakke med sin klient i morgen.

Forsvarer Geir Lippestad

FORSVARER: Den drapssiktede 23-åringen i Øyer-saken har bedt om å få Geir Lippestad som advokat.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Politiet i Gudbrandsdal bekrefter at den drapssiktede får Geir Lippestad som forsvarer. I forbindelse med utleveringen og varetektsfengslingen i Nederland får den siktede i tillegg en nederlandsk forsvarer.

– Han ønsker en så rask utlevering som mulig, forteller Adrie T. Tilburg, forsvareren til den drapssiktede i Øyer-saken.

Han snakket med sin klient Kim Andreas Kristiansen i går og forteller at den siktede er klar til å samarbeide med politiet for å komme hjem til Norge. NRK meldte tidligere i dag at dette kan ta opp til fire uker.

  • Utlevering kan ta lang tid - Hedmark og Oppland

Dersom den drapssiktede ikke hadde samarbeidet med politiet kunne utleveringsprosessen tatt flere måneder.

Se NRKs direkterapport fra Rotterdam. Artikkelen fortsetter under videoen.

Den 23 år gamle mannen som er siktet for å ha drept stefaren sin, er nå avhørt av nederlandsk politi. I går meldte han seg for politiet i den nederlandske havnebyen Rotterdam. Mannen har bedt om å få oppnevnt Geir Lippestad som sin forsvarer. Det er foreløbig ikke klart når siktede kan utleveres til Norge. Erlend Moe rapporterer fra Rotterdam.

Vurderer å dra til Nederland

Den drapssiktede har gjennom politiet bedt om å få Geir Lippestad som forsvarer.

– Jeg kan bekrefte at jeg skal bistå ham, sier Lippestad til NRK og forteller at han i dag har sendt en anmodning om oppnevning som forsvarer til tingretten.

Lippestad forteller at dersom klienten blir sittende lenge i Nederland, vil det være aktuelt for ham å reise nedover for å bistå 23-åringen.

– Jeg regner med at jeg får vite mer i morgen om hva planene er. Dersom han kommer raskt til Norge er det fornuftig å snakke med ham her, sier advokaten.

Blir ikke avhørt i Nederland

Advokat Tilburg forteller at mannen ikke vil bli avhørt i Nederland.

– Norske myndigheter har ikke gjort noen forsøk på å komme i kontakt med min klient, sier han.

Dette kan Lippestad hverken avkrefte eller bekrefte.

– Jeg har ikke fått sakspapirene, så jeg vet ikke om det vil bli foretatt avhør der.

Tilburg vil ikke kommentere hvordan den drapssiktede klienten kom seg fra Norge til Nederland.

– Har han sagt noe om det som skjedde i Norge før han dro fra landet?

– Det ønsker jeg ikke kommentere, sier Tilburg.

– Uheldig at det tar lang tid

Olav Sørby

POLITIMESTER: Olav Sørby, konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, mener det er synd at det tar tid å få den drapssiktede til Norge.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

For nesten to uker siden fikk politiet tips om røykutvikling fra et bål ved en skogsvei ved Hafjell i Øyer. Her fant politiet levninger etter det som viste seg å være et dødt menneske.

Politiet startet drapsetterforskning, og etterlyste etter hvert den 23 år gamle stesønnen til den døde. Han ble raskt mistenkt for drapet av stefaren. I går ble det kjent at mannen hadde meldt seg selv for politiet i Nederland.

Konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby, sier til NRK at det er uheldig at det tar så lang tid å få den drapssiktede tilbake til Norge.