NRK Meny
Normal

Saumfarte telefon i jakt på toppløsbilde

Kripos plukket fra hverandre Rune Øygards telefon i jakten på et toppløsbilde av jenta. De fant ikke noe, men kan likevel ikke utelukke at det har vært der.

Politiet virner i Øygardsaken

Politiet legger fram bevis i retten i dag. Fra venstre aktor Thorbjørn Klundseter, senioringerniør Olav Tolo i Kripos og politioverbetjent Bjørn Bjørnstad ved Gudbrandsdal politidistrikt

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Under rettssaken mot Rune Øygard har aktor Thorbjørn Klundseter lagt fram nye sms-bevis.

Så langt har politiet funnet nye sms på to telefoner som aktor mener styrker bevisene mot Rune Øygard.

LES: Fant nye sms

Senioringeniør Olav Tolo hos Kripos og politoverbetjent Bjørn Bjørnstad ved Gudbrandsdal politidistrikt går i dag gjennom funn på telefoner.

Full gjennomgang på jakt etter toppløsbilde

Totalt har politiet hatt inn 10 telefoner til undersøkelse. Sju av disse i 2013. Fem er fra fornærmede og to fra Vågå kommune.

Tolo fortalte retten at en av Øygards telefoner ble plukket helt fra hverandre. Denne har Kripos hatt en fullstendig gjennomgang av og rekonstruert hele filsystemet.

– Det er sjelden vi gjør dette, det er svært tidkrevende, forklarte Tolo.

Det er denne telefonen Øygard ifølge jenta skal ha tatt et toppløsbilde av henne med, og sendt til henne.

– Vi fant ikke noe toppløsbilde, men vi kan ikke si at bildet ikke har vært der fordi telefonen har så liten lagringskapasitet. Det har vært bilder der som har blitt slettet, sier Tolo.

Han kan derfor ikke utelukke at bildet har vært der. Totalt ble det funnet rundt 120 bilder.

Det ble ikke funnet noen bilder på telefonen av interesse, bekreftet Bjørnstad i retten.

La fram bevis

Aktor har tidligere i saken lagt fram nye sms`er som de mener styrker saken mot Øygard.

"Skjønner ikke hvor mye du betyr for meg? er du like mye forelska i meg nå? fant du ut at han ikke er noe for deg likevel? at det du og jeg har er finere?"

– Jeg husker det rett og slett ikke. Situasjonen er umulig å si. Jeg var kanskje glad, men ikke forelsket, forklarte Øygard tidligere i retten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Isgang i Brumunda

    Ringsaker kommune advarer publikum å ferdes på stier, veger og broer ved Brumunda de nærmeste dagene. Årsaken er at det en del is i elva og en fare for at isen kan lage propper og dermed flomtilstand.

    Elva Brumunda med isgang
    Foto: Ringsaker kommune
  • Dømt for våpentyveri

    En mann er dømt til fengsel i 75 dager for å ha stjålet våpen og våpendeler for over 200.000 kroner fra en sportsforretning i Gjøvik. Mannen er også dømt for å ha brukt bensinkortet til arbeidsgivere sin til å fylle drivstoff på private biler.