NRK Meny
Normal

Fant igjen ringen i ei gulrot etter 12 år

– Det er helt utrolig at noe sånt går an, sier Gerd Lahlum Lystad. I går ble hun gjenforent med hjerteringen.

Ring på gulrot

Ringen til Gerd Lahlum Lystad ble borte da hun var 13 år gammel. Etter 12 år dro moren hennes den opp av åkeren, etter at ei gulrot hadde vokst tvers gjennom.

Foto: Privat

– Det er morsomt å tenke på at gulrotfrøet ble lagt akkurat over ringen som har vært borte i 12 år, sier Gerd Lahlum Lystad fra Stange i Hedmark.

Gerd Lystad

Gerd Lahlum Lystad prøver ringen etter 12 år på avveie.

Foto: Privat

Hun tenkte aldri over at hun hadde mistet ringen da hun var 13 år gammel. Den hadde bare blitt borte. Mest sannsynlig ble den borte mens hun lekte i sandkassa sammen med lillebroren hjemme på Stange.

Sand fra sandkassa blandet med matjord, og i vår da moren skulle så gulrøtter ble det tilfeldig lagt et frø akkurat over den savnede ringen.

Det var også moren som denne uken dro opp en bunt med gulrøtter, og da hun skulle skylle gulrota så oppdaget hun ringen til datteren som gulrota hadde grodd rett gjennom. Gulrota hadde fått et godt innsøkk etter den trange ringen.

– Det var mamma som høstet gulrøttene og når hun sendte melding med bilde av gulrota med ringen på, så kjente jeg den igjen med en gang, sier 25 åringen.

Det var HA som først omtalte saken.

Samme historie i Canada

– Jeg synes det bare er morsomt. Jeg leste jo akkurat om ei dame fra Canada som hadde mistet forlovelsesringen og fant den igjen i ei gulrot etter 13 år. Det er skikkelig morsomt at slikt skjer, ler 25 åringen.

Mary Grams

Mary Grams viser frem gulroten med ringen som forsvant i 2004.

Foto: (Iva Harberg/The Canadian Press via AP

Det var BBC som tidligere denne uken skrev om Mary Grams (84) som mistet diamantringen sin da hun luket i åkeren på familiens gård i Alberta i 2004.

Mandag fikk svigerdatteren Colleen Daley en overraskelse da hun var ute i åkeren for å hente noen gulrøtter.

Nå har Stange i Hedmark fått sin egen lokale gulrothistorie, som er lik den i Canada.

Vurderer å lage kjede av hjertet

– Jeg bor nå på Eidsvoll, men kom hjem til Stange i går for å se gulrota. Men med en gang jeg tok ringen av gulrota og fikk satt den på fingeren, så gikk den helt i oppløsning. Så det blir eventulet å lage et halssmykke av selve hjertet som satt på ringen, sier Lahlum Lystad.

Uansett skal hun beholde hjerte som et minne.

– Det er helt utrolig at noe slikt går an, sier Lahlum Lystad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.