NRK Meny
Normal

Fant død mus i kneippbrød

Tone Dahlen fra Dokka fikk sjokk da hun skar opp brødskiver til barnas nistepakker. I brødet fant hun en stor hårtjafs, som hun mener er en død mus.

Død mus?
Foto: Mattilsynet

- Huff, jeg ble helt kvalm, sier fembarnsmoren til Oppland Arbeiderblad.

Førsteinspektør Elisabeth Harrang hos Mattilsynet i Gjøvik, Toten og Land bekrefter at de har mottatt klagesaken fra kvinnen.  

- Vi ser at det er et fremmedlegeme i brødet som ikke skal være der, sier Harrang.

 

Tone Dahlen
Foto: Stein Schinstad / NRK

 

Analyseres

Ifølge Mattilsynet ser fremmedlegemet ut til å være rester etter et dødt dyr, og de utelukker ikke at det er snakk om en mus.

- Det er uakseptabelt, sier Harrang .

Brødet med hårtjafsen skal nå analyseres. Mattilsynet har også varslet to brødprodusenter om funnet. Foreløpig er det ikke helt helt avklart hvilket merke brødet var av eller hva fremmedlegemet faktisk er.

Tone Dahlen forteller at hun hadde smurt nistepakke til tre av barna sine da de oppdaget at det kom hår på brødkniven. Inne i ferdigbrødet fant de både hår og skinn.

 

Død mus i brødet?

 

Bytter brød

- Vi kastet hele greia. Vi våget ikke å spise av det, sier Dahlen til NRK.

Senere kom de på at de burde varsle Mattilsynet.

Dahlen sier hun er sikker på at det var en død mus som var i brødet. Heldigvis hadde ingen i familien rukket å spise av brødet. Nistepakkene som allerede var ferdig ble kastet. Frem til Mattilsynet finner ut nøyaktig hva som har skjedd, akter familien å kjøpe et annet brødmerke.

- Jeg har ikke fått helt panikk. Ungene mine får fortsatt brød. Men inntil de finner ut hva det er, kjøper vi et annet type brød. Det er griet å kjøpe oppskåret brød også, for da ser du hva du får, sier Dahlen til NRK.

Hør den utrolige historien:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang