Fant avkappet elghode i søppelcontainer

Fire venninner fra Asker fikk seg en overraskelse da de skulle kaste søppel på vei hjem fra hyttetur. I containeren lå et avkappet elghode.

Fant elghode i søppelcontainer

AVKAPPET: Elghodet lå øverst i søppelcontaineren ved hyttefeltet Grønli.

Foto: Charlotte Amdahl Midthun

– Vi var på vei hjem fra hyttetur og skulle kaste søppel. Da vi åpnet lokket, ble vi ganske forskrekket. Er det et lik eller hva skjer?, forteller Charlotte Amdahl Midthun fra Asker.

Sammen med tre venninner hadde hun vært på hyttetur ved Østby i Trysil da de gjorde det makabre funnet søndag. Et avkappet elghode lå øverst i søppelcontaineren side om side med søppelposer.

– Det var ekkelt for oss som skulle kaste søppel. Vi ble jo litt sjokkert fordi vi først trodde det var en hund, sier Midthun.

Det var Østlendingen som først omtalte saken.

Lurer på hvorfor elghodet lå der

Elghodet var i god stand og luktet lite, ifølge Midthun. Hun forteller at venninnene lurte på hvorfor noen hadde kastet hodet i en vanlig søppelcontainer.

– Vi lurte på om det var lov og om noen hadde skutt for mye elg og prøvde å kvitte seg med bevis, forteller hun.

Hun synes det er rart å kaste et dyrehode i en vanlig søppelcontainer.

– Det kunne hende at vi bare ikke var vant til hvordan man gjør det i elgjakten, men vi ble sjokkert, sier Midthun.

Jentegjengen som fant elghode i søpla

Hannah Hayes, Anniken FANT HODET: Hanna Hayes, Anniken Wold, Charlotte Amdahl Midthun og Ingrid Dønnum Roe var på vei hjem fra hyttetur.

Foto: Privat

Spesialcontainere til elgavfall

Det er plassert ut seks spesialcontainere i Trysil i forbindelse med elgjakten. Containerne er beregnet for slakteavfall og er satt ut av Trysil Renovasjon og Containerutleie. Daglig leder Jan Storsveen, kjenner ikke til hendelsen i Østby.

Elghodet ble funnet i en ordinær container. Det er ikke kjent hvem som kastet elghodet.

Dette håper jeg er et engangstilfelle. Jeg har ikke hørt om lignende i de ni åra jeg har jobba i alle fall, sier daglig leder i Sør-Østerdal Interkommunale Renovasjonsselskap (SØIR) Bjørn Erik Jønsberg.

Han sier at jegerne er er flinke til å sortere elgavfallet der det skal kastes. Det er ikke lov å kaste organisk avfall i restavfalls-containere. Problemet med å kaste dyreavfall der er blant annet smittefare.

Jeg skjønner godt at jentene reagerte. Dette skal ikke skje, sier Jønsberg.

Det er likevel ikke aktuelt med noe videoovervåking av områdene der det er søppelcontainere. Jønsberg sier det i så fall vil føre til en ekstrakostnad for hytteeierne, som det ikke skulle være nødvendig å påføre dem.