Fant «Skrik» i en stubbe

Kjell Marius Mathisen fant et av verdens dyreste kunstverk i en stubbe på Lillehammer.

Munch i stubbe

Stubbebildet er enda mer fordreid enn originalen, noe som sikkert er helt i Edvard Munchs ånd.

Foto: Kjell Marius Mathisen/ Scanpix

På en gåtur langs turstien ved Mesnaelva så Kjell Marius Mathisen plutselig et velkjent motiv liggende ved stien. Et av Edvard Munchs mest kjente verk lå nemlig i veikanten og hylte gjennom en avkappet stubbe.

– Noen har ryddet stien og det ser ut som det har skjedd for lenge siden. Jeg vil tippe i høst. Men ingen har nok lagt merke til dette motivet tidligere, tror Mathisen.

Norwegian wood

Ofte blir det sett på som noe guddommelig når Jesus viser seg i en toast, eller et ansikt stirrer tilbake under ultralyd av en testikkel.I dette tilfellet var mottagelsen noe mer jordnær, men Mathisen har fått mye oppmerksomhet for bilde han la ut på Facebook.

Fant Skrik i stubbe

Det var mange lillehamringer som ikke så skogen for trær da stubbebildet lå like ved en mye brukt turløype.

Foto: Kjell Marius Mathisen / Privat

Det ble snappet opp av Munch-muséet som la det ut på sin Facebook-side. Siden i går, har bildet fått 7900 likes og Mathisen tror han forstår hvorfor.

– Det er veldig morsomt at så mange forskjellige folk over hele verden ser det samme i stubben. Ofte er det ulike fortolkninger av slike ting, men her er alle samstemte.

Ny turistattraksjon

Han jobber som fylkeskonservator i Lillehammer og er interessert i kunst, både i turløypa, på jobb og ellers. Nå vil han gjøre en innsats for sin nye oppdagelse.

– Dette må jo være den nye attraksjonen i Lillehammer, så her må vi nok vurdere et vern og en turistkampanje for stubben, ler han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Privatpatruljering på Drevsjø

  Folk på Drevsjø vil på ny starte å patruljere tettstaden etter at politiet ikkje rykte ut til eit innbrot i helga. Næraste politipatrulje var 20 mil unna da innbrotet fann stad.

  Innehaverne av en byggvarebutikk på Drevsjø fortviler etter at politiet ikke hadde ressurser til å rykke ut etter et grovt innbrudd i helga. Det er ikke første gangen de opplever dette og nå sier flere at de vil begynne å patruljere grenda om natta.
 • Støtte til barneskolene

  Regjeringen vil i sitt forslag til statsbudsjett støtte opplæring i regning og lesing i barneskolen med 350 millioner kroner. Av dette vil rundt 26 millioner tilfalle skoler i Hedmark og Oppland. – Vi mener tidlig innsats kan hindre at hvert femte barn som går ut av barneskolen ikke kan regne og lese skikkelig, sier stortingsrepresentant Tor André Johnsen fra Hedmark Frp.

  Tor André Johnsen (FrP)
  Foto: Stein Schinstad / NRK