Normal

Jaget tyven ut gjennom vinduet

- Du bryter deg ikke inn i mitt hus, tenkte huseieren, da familien på Kolbu i Østre Toten i Oppland våknet av en tyv i stua.

Laster kart, vennligst vent...

– Jeg våknet av noen lyder og trodde det var ungene som datt ut av senga, forteller mannen i huset. Jeg gikk for å se etter barna, men så hørte jeg at det fortsatt bråkte nede. Jeg gikk ned, og der stod det en kar med en bærbar mac. Jeg skrek og gøyv på han, og tyven skvatt ut av vinduet, forteller huseieren.

Ifølge politiet i Vestoppland er dette andre gang på få dager at noen begår tyveri hjemme hos folk om natta. Politiet ble varslet om hendelsen på Kolbu litt før klokka 0400 natt til fredag.

– Vi fikk melding om en familie som hadde våknet av at det var fremmede i huset. Da mannen stod opp og gikk ut i stua, så han en mann som stod ved sofaen. Han skvatt ut, og sammen med to andre personer løp de mot en bil som stod ved innkjøringen og forsvant, opplyser operasjonsleder Bård Christiansen ved Vestoppland politidistrikt.

– Du bryter deg ikke inn i huset mitt

Huseieren jagde tyven ut vinduet og sprang etter han.

– Han hoppet ut av vinduet og jeg hoppet etter, og jagde han vekk. Når jeg kom ut stod det to andre karer utenfor døra. Jeg tenkte ikke så mye, det var mest handling. Men jeg husker at jeg tenkte at du bryter deg ikke inn i mitt hus, her har du ikke noe å gjøre, forteller huseieren.

En bærbar Mac datamaskin er blitt borte fra huset, men ellers skal ikke noe være borttatt. Politiet har patruljert ved Gjøvik og Toten i morgentimene fredag og kontrollert flere kjøretøy. Ingen personer er pågrepet, men man har notert personalia på flere av de som er stanset.

Flere nattinnbrudd

Ifølge politiet er dette andre gangen i Vestoppland på kort tid at noen tar seg inn i hus om natta mens folk er hjemme. Foreløpig har de få spor etter de nattlige tyvene.

– Natt til torsdag var det et tilsvarende innbrudd på Hadeland. Også der var fremmede inne i huset på natta, mens folk lå og sov i samme bygget. Det ble blant annet tatt en lommebok med penger. Lommeboka ble funnet igjen på utsiden uten penger. Det ble også tatt med andre verdigjenstander, opplyser Christiansen.

Politiet han ingen nærmere beskrivelse av gjerningspersonene som rømte fra huset på Kolbu i natt annet enn at det var tre personer. De skal ha forsvunnet i en dieselbil, men politiet har ingen beskrivelse av kjøretøyet å gå ut med.