NRK Meny
Normal

I fritt svev over festivalen

ALVDAL (NRK): Mens noen hadde fullt fokus på musikk og fest, tok andre sjansen på sitt første fallskjermhopp under Livestockfestivalen i Alvdal i helga.

Luftfoto: Yngve Bøe Haugom
Foto/redigering: Geir Olav Slåen

HØYTFLYVENDE: Håkon Bakken debuterte i fallskjerm under Livestockfestivalen, med Tor Marius Madsen som instruktør (luftfoto: Yngve Bøe Haugom, foto/redigering: Geir Olav Slåen)

De kaller seg en sports- og musikkfestival. Og i helga var det virkelig noe for enhver smak på Livestockfestivalen i Alvdal i Nord-Østerdalen. Mens hardrockbandet Skambankt sto på scena, kunne andre padle, klatre, sykle eller hoppe tandem.

Håkon Bakken fra Folldal var en av dem som prøvde seg i fallskjerm lørdag – for aller første gang.

– Det var dritbra. Helt sykt, sa han etter hoppet.

Se Håkons fallskjermhopp i videovinduet over.

Bakken hoppet ut fra helikopter fra vel 3000 meters høyde sammen med instruktør Tor Marius Madsen, og etter seks minutter landa de på festivalplassen i Alvdal. Festivalen samarbeider med HaGL Fallskjermklubb om tilbudet.

Festivalstemning på Livestock

FESTIVALSTEMNING: Sola skinte og det var god festivalstemning på Livestock lørdag.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Avlyste Hans Rotmo-konsert

Blant artistene som spilte på årets festival var Team Me, Casa Murilo og Jørn Hoel. En som ikke kom til festivalen, som sto på det opprinnelige programmet, var Hans Rotmo.

Den gamle sektiåtter-helten kom i et intervju tidligere i sommer med svært kontroversielle uttalelser om Islam og om muslimer. Livestockfestivalen valgte, som flere andre konsertarrangører, å avlyse den planlagte konserten med visesangeren.

– Vi ønsker å skape en kulturarena som samler folk. Uttalelsene som Rotmo kommer med bidrar til splittelse, sa festivalsjef Audun Lutnæs den gang.

Jubileumsfestival neste år

Lutnæs er svært fornøyd med årets festival, og trekker spesielt fram at de klarer å trekke publikum i alle aldersgrupper.

– Her finner du alt fra bestemødre til 15-åringer, dette er en fest for alle, sa Lutnæs på festivalen lørdag.

Det var niende gang Livestock ble arrangert. Neste år er det jubileum, og arrangørene – som jobber på dugnad – har allerede begynt planleggingen.

– Jeg kan love at bursdagen blir behørig feira, sier Lutnæs.