NRK Meny
Normal

Faldbakken gjør suksess i Cannes

I dag var det verdenspremiere på Stefan Faldbakkens første langfilm, "Uro", i Cannes. - En strålende film, mener NRKs filmanmelder Pål Bang Hansen.

Bilder fra Stefan Faldbakkens film "Uro".
Foto: Marte Garmann Johnsen

Stefan Faldbakken (34) klarte å imponere det kresne publikummet i Cannes i dag. Filmanmelder Pål Bang Hansen rapporterer om fullsatt kinosal fra filmfestivalbyen.

- Ingen gikk og ingen sov. Alle var særs fornøyde, forteller han.

Mørk og actionfylt film

Filmen "Uro" handler om undercoverpolitimannen, Hans Petter, spilt av Nicolai Cleve Broch. Han har en lysende karriere, men en mørk og voldelig fortid. Når han møter Mette, spilt av Ane Dahl Torp, dukker fortiden opp igjen.

- Skuespillet er fremragende og filmen har massevis av driv. Til tider kan det gå litt fort fort, mener Pål Bang Hansen.

Stefan Faldbakken
Foto: Rune Kongsro

Ingen "hedmarks" film

Stefan Faldbakken er sønn av forfatter Knut Faldbakken, og har vokst opp i Hedmark. At han har vokst opp i Hamar, bærer ikke filmen preg av.

- Dette er den minst "hedmarkske" filmen jeg har sett i hele mitt liv. Dette er en storbyfilm og det er ikke en enste plog eller et bilde av Hamar å se, sier Pål Bang Hansen.

Bang Hansen mener Faldbakken har gjort en strålende jobb som regissør.

- Han er ung og talentfull, sier han. NRKs filmanmelder forteller at han ikke har snakket med kollegaer i Cannes om filmen enda, men sier at han tror de vil dele hans beigeistring for "Uro".