NRK Meny
Normal

Fakkeltog til minne om ulvetatte hunder

Jegere vil markere motstand mot ulvesone og rovdyrpolitikk, og arranger fakkeltog i Elverum til minne om ulvetatte hunder.

Jeger med gevær og hund

Jegere mener de ikke kan jakte fordi ulven er en fare for jakthunden. Nå arrangerer de fakkeltog i Elveurm til minne om ulvetatte hunder. Illustrasjonsbilde.

Foto: colourbox.com

En av initiativtakerne, Ole Gunnar Stenbrenden, forteller at tilsvarende fakkeltog har blitt arrangert i Sverige de siste to-tre årene.

Nylig ble en elghund tatt av ulv ved Stavåsen i Elverum, og dette skal være den direkte årsaken til at fakkeltoget nå blir holdt.

– Det er for å hedre de hundene som har blitt tatt av ulv, og også en markering mot rovdyrpolitikken, sier Stenbrenden til NRK.

Det er avisa Østlendingen som skriver om den uvanlige markeringen som skal skje førstkommende torsdag i Elverum sentrum i Hedmark. Stenbrenden sier at mange jegere har mistet jakten på grunn av ulven. Det vil si at de mener de ikke kan jakte fordi jakthunden vil være i fare.

Ønsker å bli sett

– Vi ønsker å oppnå kanskje å bli sett, da. Det er fryktelig mange jegere på den her siden av Glomma som mister jakta på grunn av ulv. Og ikke minst turfolk da, som vegrer seg for å gå på tur i området der det befinner seg ulv, sier han.

Selve fakkeltoget skal gå fra rådhusplassen i Elverum, bortover Storgata, og deretter tilbake igjen samme vei. Stenbrenden sier de kan vil bli flere hundre deltakere.

– Vi trodde først at det kanskje ble en 20-30 stykker som møttes. Men slik det ser ut nå kan det bli ti ganger så mange. Vi har fått veldig mye positive tilbakemeldinger fra folk, sier han.

Er dere ikke redde for at dette vil provosere?

– Nei, det er vi ikke, sier Stenbrenden.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang