Hopp til innhold

Fagereng får tre millioner

Anne-Grete Fagereng (66) og Justisdepartementet har i Oslo tingrett inngått et forlik på drøyt tre millioner kroner i oppreisning fordi hun ble urettmessig dømt på 1990-tallet.

Ragnar og Anne Grethe Fagereng

Anne-Grete Fagereng får tre millioner kroner fra staten. Hennes mann Ragnar (t.v.) var rådmann i Lillehammer. Nå er han pensjonist, og de to er bosatt utenfor Bergen.

Foto: MMS: Jan Børge Lervik / NRK

Dermed er det satt punktum i den såkalte Fagereng-saken, om tidligere rådmann i Lillehammer og Elverum, Ragnar Fagereng, og hans kone Anne-Grete.

Anne-Grete Fagereng ble i 2011 frikjent i Agder lagmannsrett for å ha levert falske anmeldelser av trakassering og overfall i 1994 og 1995 etter å ha blitt dømt for det samme i 1998.

Nå får hun altså flere millioner kroner i oppreisning etter å ha møtt Justisdepartementet i retten, melder Bergens Tidende. Her kom det fram at saken har vært svært belastende for familien Fagereng over lang tid.

– Viktigst å bli trodd

Saken vakte stor oppsikt i Bergen gjennom store deler av 1990-tallet. Anmeldelsene gikk ut på at Anne-Grete Fagereng hadde blitt overfalt i en gangtunnel, og at hun og hennes ektemann, daværende rådmann i Bergen Ragnar Fagereng, hadde blitt trakassert.

Under gjenopptakelsessaken i 2011 forklarte en mann at han sto bak trakasseringen av ekteparet.

– Det aller viktigste for meg er at jeg endelig blir trodd. Ingen har trodd på meg til nå, bortsett fra min mann og mine aller nærmeste, sier Fagereng til Bergens Tidende.

Glad sønn

Erik Fagereng

Erik Fagereng er svært glad for forliket.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

Før Ragnar Fagereng ble rådmann i Bergen, var han i flere år på 1980-tallet rådmann i Lillehammer.

Hans sønn Erik Fagereng bor i Lillehammer og er daglig leder i eventbyrået «Hurramann», som han driver sammen med kameraten og komikeren Atle Antonsen.

På Facebook i dag takket Fagereng for all støtte han og familien har fått.

– Dette er en gledens dag for oss alle, skriver Fagereng.

Til NRK sier Erik Fagereng at det var få som trodde på moren hans mens det han betegner som en heksejakt pågikk.

– Derfor er forliket utrolig viktig. Denne saken har preget familien. Nå skal vi gå videre, sier Fagereng.