NRK Meny
Normal

Få velger sjukehus

Få benytter seg av fritt sjukehusvalg til tross for at en undersøkelse viser at det er enormt med tid (og smerter) å spare.

Folk kan mer eller mindre "shoppe" sjukehus, men veldig få gjør det til tross for at det må mange operasjoner tar kun sjette-delen av tida på enkelte inngrep.

Under følger en oversikt som viser hvor mye det er å spare på enkelte inngrep.

Oversikt over ventetider på ulike sjukehus

 

Ønsker du å sterilisere deg bør du kanskje ikke velge sjukehuset i Hamar, for der må du vente i 32 uker på operasjon. På Gjøvik snitter de fruktbarheten av deg innen fem uker. 

I Elverum må du vente 48 uker på å få utredet en bihuleoperasjon, men i stedet for å sitte å vente bør du kanskje heller velge Kongsvinger, der du må vente i kun 12 uker.

Tynset for hjerte

Skal du ha undersøkt hjerte er Tynset stedet. Dit kommer du så raskt som to uker etter henvisning av lege, mens du på sjukehuset i Hamar må vente 18 uker.

En korsbåndskade behandles fire uker etter henvisning på Tynset, mens du må vente 20 uker på Lillehammer.

Vil du bli kvitt plagsomme hemorroider er Kongsvinger klare på tre uker, hvis du ikke vil vente i ti uker i Hamar eller Elverum.

Servicetelefon

De aller fleste planlagte operasjoner og undersøkelser foregår på mer enn ett sjukehus her i landet, så dersom du vet hvordan du kan ta valget så er det relativt enkelt.

 Du kan velge sjukehus enten via internett, eller ringe servicetelefonen. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK